Londra’da Sahne Erkeklerde

2012 Londra Olimpiyatlarında, Hentbol Branşında Teknik Delege olarak görev yapan Günal ENSARİ, görüşlerini paylaşmaya devam ediyor.

2012 Londra Olimpiyatlarında dün sahneye erkekler çıktı.Baştan sona çekişmeli müsabakaların oynandığı Londra’da, müsabakaları Günal Ensari Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için yorumladı:

 

"İZLANDA – ARJANTİN   31 – 25

Devresi 15-14  biten maçınskoru,  31 – 25 oldu. Arjantin başlarda biraz dirense de  sonra iyihazırlanmış bir İzlanda maça ağırlığını koyarak, sürekli skoru 4-5 farklasona kadar taşıdı. İzlanda maçında 9 golle takımına hücümda katkıdabulunan SİGRUDSSON‘u izleyen seyirciler gerçekten keyif aldı.Kopenhag’da oynayan Sigrudsson’un, bu sezon Kiel’ de oynayacağı konuşuluyor.

 
HIRVATİSTAN – KORE    31 – 21

Güçlü ve iyihazırlanmış olan Hırvatlar  DUVNJAK, LACKOVİC, BALİÇ,KOPLJAR, VORİ, CUPİCgibi isimlerle gerçekten seyircinin zevk alacağı bir hentbol sergiledi.Kore çabuk oynama özelliğini kullanmaya  çalıştıysada gücü yetmedi veHırvatistan’a 31 – 21 yenildi.Hırvatların hücüm yüzdesi 60 larda iken, Kore’nin hücüm yüzdesi 40 larda kaldı. Hırvat kaleci Aliloviç’in deolumlu performansı sonuca yansıdı.Hırvatlarda en skorer oyuncu Cupic 9golle takımına katkıda bulunurken, Kore’de de en skorer oyuncu olarakSeong 5 golle takımına katkıda sağladı.
Haber
 
İSVEÇ – TUNUS   28 -21
 
Devresi 16-11  bitenmaçın skoru  28 – 21 oldu. Olimpiyatlara iyi hazırlanan takımlardan biride İsveç. Tunus maçın başında biraz direndi  . Tunus ‘da dişlitakımlardan biri. Ancak hücümu %62 olması ve bunu da kalecisinin de % 38ile desteklenen İsveç iyi bir oyun sergileyerek sonuca ulaştı.Maçta İsveç’den en skorer oyuncu 8 golle Doder oldu. Tunus hücümda% 47 ile oynarken en skorer oyuncusu Boughanmi oldu.
 
İSPANYA – SIRBİSTAN  26 – 21

Devresi 10-14 biten maçın skoru26 – 21 oldu. Seyri güzel ve kalitesi yüksek bir maçolarak tarif edebilirim.İlk yarı iyi oynayan Sırbistan  devreyi de 4farkla önde kapadı. İkinci devre iyi mücadele eden İspanya arayıkapatarak maçı başabaş duruma getirdi.Maçın sonlarında top kaybı ve birkaç hata yapan Sırbistan, İspanya kalesine geçen Sterbik Capar‘ın da 10şutun 6 sını çıkarınca kalesinde ard arda hızlı hücümları gördü. Sonuçtailk gün Sırbistan İlk maçında İspanya’ya yenildi.
 
FRANSA –  iNGİLTERE 44- 15

Olimpiyatlaragüçlü kadrosu ile iyi hazırlanmış takımlardan biri de Fransa. Joli’nin11Fernandez’in 9 ve Honrubia’nın 7 gol kaydettiği maçta, Seyircisininönünde ilk maçına çıkan İngiltere fiziksel ve taktiksel üstünlüğü olanFransa’ya farklı yenildi.
 
MACARİSTAN – DAİMARKA 25 – 27
 
DanimarkaKraliçesi , eşi ve Prens Frederik’in de seyrettiği ve devresi 10 – 13biten maçın skoru 25 – 27 oldu. Macaristan’dan Csaszar  8 ve Danimarka’dan Eggert 9 golle maçta takımları adına en skorer oyuncuoldular. Salonu dolduran seyircilerin zevkle izlediği bir maç oldu. Heriki takım da iyi hazırlanmış. Hentbol adına teknik, taktik,savunma,hızılı hücum, bireysel ve grup becerilerinin de üst seviyede sergilendiği maçta son beş dakikaya kadar takımlar birbirine farklıüstünlük sağlayamadı.Son 5 dakika içinde Macaristan’ın top kayıplarını hızlı hücumla gole çeviren Danimarka , kalecisinin de son dakikalardakiüstün performansı ile maçı kazanan taraf oldu.
Haber
 
Sağlıkla kalın."
 
Günal ENSARİ  – LONDRA

Günal ENSARİ ‘nin Diğer Yazıları;

Tribünler Dolu , Heyecan Dorukta

2012 Londra Günlüğü

2012 Londra Olimpiyatları Hentbol Fikstürü ve Sonuçları İçin TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme