Maç değil! Maçla ilgili yazmak çok zor!

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan Yenimahalle Belediyesi SK ile Artsam Koleji SK maçını kaleme aldı ve hangi oyuncuyu işaret etti?

Maç değil! Maçla ilgili yazmak çok zor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maçın sonucu (Skor olarak değilse bile), kimin kazanacağı daha başından belliydi. Alınmayın Artsamlılar, alınma Kemal Hoca, ama Yenimahalle Belediyesi’nin maçı kazanacağını herkes biliyordu. 

İşte bu nedenle, Maçla İlgili Yazmak Zordu! Yine de bir şeyler karalamak zorundayım değil mi?

Önce Yenimahalle Belediyesi: Olga, Marina, Yeliz, Kateryna, Nurceren, Anna, Maja. Maça başladığı ilk yediye bakar mısınız 5’e 2 Hay maşallah (!)

“IHF Lektörü, Yardımcı Doçent Doktor Serdar Eler’in üstün taktik ve teknik becerisi maça damgasını vurdu!” Bu satırı maçın bitiminde yanıma gelen Serdar aynen dikte ettirdi böyle biline!

Şimdi de Artsam Koleji’ne gelelim. Çok iyi niyetli, gencecik oyunculardan kurulu bir takım ama… Aması var işte; Bu takım Süper Lig’de çok zor tutunur. Çünkü hiç bir seti oturmamış, “Şimdi beeen şöylee, şu tarafa doğru koşacağım…” derken karşı takım topu kapıp gidiyor.

Hadi biraz da maça bakalım: “Maçın beşinci dakikası dolarken skor 5-0 olmuştu.” dersem maçın nasıl olduğunu anlarsınız değil mi?

Yenimahalle ilk yarıyı 7 farkla 18-11 önde tamamladı.

İkinci yarıda iki takımın da bütün oyuncuları oyuna girdi. Vee, maçı Yenimahalle Belediyesi 38-23 kazandı.

Tuttuğum notlara baktım da çok ilginç bir durum var: Atila Yıldız-Hamza Sükan hakem ikilisi hiç 2 dakika cezası vermedi iki takıma da. Çok kibar bir maç oldu anlayacağınız.

Şimdi de size gencecik bir yıldız adayını tanıtmak istiyorum: Beyza İrem Türkoğlu. Daha 15 yaşındaymış. İlk yarının son 10 dakikasında oyuna girdi, 22’inci dakika dolarken ilk golünü attı. Son dakikaya girildiğin de 10’uncu golünü atmıştı. Ne dersiniz, daha 15 yaşında, bir Süper Lig maçında 10 gol atan bir oyuncu! Gözünüz bu kızın üstünde olsun, benden söylemesi.

Bir de Kübranur’la Sabiha arka arkaya 7 metre kaçırmasalardı iyi olacaktı ya…




Bakmadan Geçme