Macaristan, 2017’de Sabate’ye emanet

Veszprem’in genç antrenörü Xavi Sabate, Macaristan Milli Takımı’nın başında Fransa 2017’ye katılma şansı arayacak.

HENTBOLHABER.NET – Macaristan Hentbol Federasyonu İspanyol antrenör Xavi Sabate’nin, 2017’de Fransa’da düzenlenecek Dünya Şampiyonasında (WCh 2017) Macaristan’ın başında olacağını duyurdu. 

Talant Dujshebaev yönetimindeki Macaristan, Ocak ayında Polonya’da düzenlenen EHF EURO 2016’da 12. sırada yer alarak Olimpiyatlara gitme şansını kaybetmişti. Dujshebaev’in ayrılmasının ardından geçici süreyle göreve gelen Sabate’nin sözleşmesi uzatıldı.

Veszprem’de Antonio Carlos Ortega’nın yardımcı antrenörü iken geçen sezon başında Ortega’dan boşalan koltuğa oturan Sabate, ilk Baş Antrenörlük deneyiminde Veszprem ile Macaristan Şampiyonu, Macaristan Kupası şampyionu, SEHA Gazprom Ligi şampiyonu oldu. Veszprem ayrıca VELUX EHF Şampiyonlar Liginde final oynadı. Macar ekibi dramatik finalde şampiyonluğu Dujshebaev’in antrenörlüğünün yaptığı Polonya ekibi Kielce’ye kaptırdı.

Haber

Sabate; “Macar Milli Takımı ile daha uzun süre çalışmanın teklif edilmesinden onur duyuyorum. Ayrıca takımım Veszprem’e de milli takımda görev yapmam için gösterdikleri anlayışa teşekkür ederim. Fransa’daki şampiyonaya katılmak Macar hentbolunun geleceği için çok önemli. Nándor Fazekas ve Laszlo Nagy gibi oyunculara minnettarım. Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalinin yorgunluğuna rağmen milli mücadelede ellerinden gelen her şeyi yaptılar” dedi.

“Şu an ana hedefimiz Dünya Şampiyonası’na katılmak, milli takımda jenerasyon bazında köklü değişiklik yapmak değil” diyen Sabate, Sırbistan karşısındaki WCh 2017 play-off maçının zorlu olacağını ekledi. 

Sabate, ekibini ilerleyen günlerde açıklayacak.

Bence Martha / eurohandball.com; handball-planet.com

Haber

 

Bakmadan Geçme