Maçı hakemler değil, Yeliz Özel yönetti

Yazarımız Zeynur Pehlivan, Yenimahalle Belediyesi SK ile Muratpaşa Belediye SK arasında oynanan final serisi 3. maçındaki izlenimlerini kaleme aldı.

Maçı hakemler değil, Yeliz Özel yönetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsan arabasını park edecek yer bulamadığında mutlu olur mu? Ben mutlu oluyorum. Çünkü bu durum, o gün Thf Spor Salonuna gelen seyirci sayısının çok olduğu anlamına gelir.

Dün Yenimahalle Belediyesi SK – Antalya Muratpaşa Belediyesi SK Play-Off final serisinin üçüncü maçı oynanacaktı. Durum 1-1’di ve bu maçın  en az bir öncekiler kadar nefes kesici olması bekleniyordu.

Eşimin rahatsızlığının giderek iyileştiğini görmenin verdiği moralle ve bu maçı hangi takımın alacağını bilememenin heyecanıyla yola çıktım. THF Spor  Salonuna gitttiğimde birçok aracın gelmiş olduğunu gördüğümde bende heyecanlandım. Sporculuk hiç bitmiyor galiba.. Arabamı ileri park ederek Spor Salonuna doğru ilerledim. Elinde davullarla salona giren Yenimahalle Belediyesi taraftarlarını gördüğümde ve içeriden gelen sesleri duyduğumda “İşte budur!.. Burası kütüphane değil. Burası eğlence yeri. Burası şov yeri. Bir şovda da görsellik, müzik olur” dedim kendi kendime.

Haber

İçeri girdiğimde ise ilk defa bir hentbol maçında, üzerinde büyük puntolarla Süper Kupa Şampiyonu ve Türkiye Kupası Şampiyonu yazılmış ve aldıkları kupaların ve tabii ki bu kupaların sahibi olan hentbol takımının fotoğrafının yer aldığı, yaklaşık 4-5 metrelik boyutuyla tavandan aşağıya süzülen iki afiş, tüm sporcuların ayrı ayrı resimleri, elindeki Yenimahalle Belediyesi bayrakları olan taraftarlar ve hemen yanlarında Antalya’dan gelen ve takımlarını 60 dakika durmadan destekleyen Muratpaşa Belediyesi taraftarlarını gördüğümde, bu maçın daha da keyifli ve heyecanlı geçeceğini düşündüm.

Haber
 
Maç Murat Çelik-Cengiz Ömer hakem ikilisinin yönetiminde başladı. Ama önce Muratpaşa Belediyesi aldı yönetimi. Büyük bir motivasyonla ilk dakikaları muhteşem oynadı Muratpaşa Belediyesi ve arka arkaya goller buldu. Sevilay bu dakikalarda gole izin vermedi ve  Yenimahalle Belediyesi dışarıdan gol bulmakta sıkıntı yaşadı ama içeriden oynadığı ve kazandığı 7 metrelerle goller buldu. Yedi dakika içinde üç 7 metreyi gole çevirdi Yeliz. Hep önde götürdüğü, Gülsüm ve Olga ile kolay goller bulan Muratpaşa Belediyesi, çok basit top kayıpları yapmaya başladı ve Yenimahalle Belediyesi önce 16.dakikada beraberliği sağladı, daha sonra da öne geçti.
 
Yeliz, Duygu pas aralarından top kapıyor, Diğdem karşı karşıya kaldığı pozisyonları değerlendiremiyor, Yenimahalle Belediyesi kalesinde Merve gole izin vermiyordu. Yenimahalle Belediyesi bir anda 5 sayı  fark yaptı ve devreyi 19-14 önde kapattı.
 
İkinci devrede ise Muratpaşa Belediyesi ilk devrenin başında olduğu gibi maça hızlı başladı ve maçın yıldızı Yeliz ile adam adama oynayarak, farkı ikiye indirdi. Ama farkın daha fazla inmesine izin vermeyen Yeliz,  10.dakikada durumu 25-20 yaptı. Bu kez ibre Muratpaşa Belediyesi tarafındaydı. Rakibine hiç gol şansı tanımayan Muratpaşa Belediyesi beş dakikada beş sayı yaptı ve durumu eşitledi. 15. dakikada maç tekrar başladı.
 
Hiç oyuncu değişikliği yapmadan son çeyreğe giren Yenimahalle Belediyesi’nin aksine,  rakibine göre daha iyi bir kadroya sahip olan ve neredeyse her pozisyonda oyuncu değişikliği yapan Muratpaşa Belediyesi’nin son saniyelerde ayakta kalan takım olacağı düşünülürken, Yenimahalle Belediyesi öyle iyi işler yaptı ki, inanılır gibi değildi.

Haber
 
Esra öyle kritik bir gol attı, Yeliz öyle kritik bir anda pas arası yaptığı ki, sadece Yenimahalle Belediyesi taraftarları değil, tüm salon ayakta alkışladı. Son dakikaları herkesin ayakta alkışladığı maçı Yenimahalle Belediyesi 33-31 kazandı ve seriyi 2-1’e getirdi.
 
Adeta şampiyonluk havası içinde, hentbol seyri yüksek, temposu yüksek, adrenali yüksek bir maçtı dünkü Yenimahalle Belediyesi-Muratpaşa Belediyesi karşılaşması. Ancak sahanın en mutlusu ve kendini çok şanslı hisseden kişisi bence Yenimahalle Belediyesi antrenörü Serdar Eler’dir. Çünkü kadrosunda,  hentbolu güzelleştiren, tempoyu belirleyen, adrenali yükselten, her attığı golde bizleri ayağa kaldıran, takımını ateşleyen, kısacası hentbol aklı olan bir Yeliz Özel var. Yeliz Özel’in rakip takımda olduğunu düşünsenize. Allah muhafaza.. Düşünmesi bile korkutucu.. Hele kalede olmak daha korkutucu..
 
Hakemlerimiz kusura bakmasınlar ama maçı Yeliz Özel yönetti. Attığı goller, 7 metreler, 7 metrelerde ki atış aldatmaları, tam düşerken topu ters taraf bırakması ve Sevilay’ı gafil avlaması, pas araları, pivota attığı paslar, Esra’nın katında arkadan çıkardığı paslar, doğru işler yapmayan arkadaşlarını uyarması, kısa bir süre tribünlerde yaşanan olaylara müdahale etmesi, gol sonrası yaşadığı sevinçle gösterdiği hentbol oynama isteği i-na-nıl-maz-dı. Gerçekten inanılmazdı.
 
Bir antrenör olarak şöyle düşünüyorum. Çünkü bu tür şeyler bizleri hep çelişkide bırakır. Hentbol bir takım oyunudur ve benim bu seride avantajlı gördüğüm takım açıkcası Muratpaşa Belediyesi idi. Yenimahalle Belediyesi, Muratpaşa Belediyesinin aksine, kısıtlı bir kadroya sahip ve bu maçlara yedi kişi ile başlıyor, yedi kişi ile bitiriyor.  
 
Ama Muratpaşa Belediyesi’nin her pozisyondaki oyuncuyu değiştirecek güçlü oyunculara sahip. Kadro çok iyi. Her oyuncuyu değiştirip, daha kritik anlarda sahaya süreceyi taze nefesler var. Ama buna rağmen tek başına sahanın her yerine koşan, her kişiye dokunan, her golu, her yedi metreyi atan ve 60 dakika hiç sahadan çıkmadan oynayan ve böyle bir maçta 12 gol atan Yeliz Özel’i durdurmayı başaramadılar.
 
HaberBir tarafta takım oyunu, bir tarafta Yeliz oyunu.. Hangisinin galip geldiğini  dün maçı seyredenler görmüştür. Dün maç esnasında bir tweet atmıştım.  “Yeliz Özel hentbol oynuyorsa, diğerleri ne oynuyor diyesim var” dedim.
 
Muratpaşa Belediyesi EHF Kupasında yarı final oynamış bir takım. Kendini   kanıtlamış,  senelerdir başarıdan başarıya koşan ve hep finallerde olan bir  takım. Ama dün öyle bir Yeliz Özel vardı ki.. Anlat anlat bitmeyecek bir  Yeliz  bu.. Topu aldığında ne yapacağını bilmemek, kime atacağını  bilmemek,  nasıl  bir teknikle atacağını bilmemek muhteşemdi… Temel atış  mı atacak, düz mü  dalacak, reverse mi yapacak, alçak temel mi atacak,  çevirme mi yapacak  tek kendi biliyor. Belki kendide bilmiyor. Bir sormak  lazım..
 
En güzeli de bu. Bu hentbol şahane. Bu Yeliz daha şahane. Yurtdışına niye  gitmiyor diye kızıyorum ama bu giderse bu güzel hentbolu kimden  seyredeceğiz değil mi?
 
Bir sonraki maçı düşünemiyorum. Antalya seyircisi önünde Muratpaşa Belediyesi nasıl oynayacak, Yeliz neler yapacak merakla bekliyorum. Erkekler değil ama Kadınlar Play-off  final serisi bambaşka bir heyecan yaşatıyor bizlere. Tüm sezon yaşamadığımız bir heyecan ve çok  güzel bir hentbol..
 
Bu iki takım şu an Türkiye’nin en iyi takımı ve bu seri sonunda kim şampiyon olursa olsun bu maçlar unutulmayacak. Bu Yeliz unutulmayacak.  
 
Şimdi heyecanla diğer maçları bekliyoruz. Herkes kendi evinde kazanıyor. Bu maç Antalya’da mı, Ankara’da mı bitecek, hep birlikte göreceğiz.
 
Maçı tek bir takım kazanacaktı,  Yenimahalle Belediyesi kazandı. Ama dün seyrettiğim hentbol, hep görmek istediğim tempo, görmek istediğim mücadele, görmek istediğim rekabet içindeydi. Her iki takıma da bize bu güzel hentbol gününü yaşattıkları için çok teşekkürler.. Eminim salondan ayrılanlar benim kadar mutlu olmuşlardır.
 
Daha önceki sıkıcı hentbol maçlarından sonra, “Ne biçim maçtı bu böyle” derdik. Ama  dün “NE BİÇİM  MAÇTI BU BÖYLE YA!!!” dedik. Hentbol insana bu kadar keyif veriyor işte.. Çok teşekkürler.

Not: Bu yazı  maçın  hakemleri  ile ilgili değil,  Yeliz Özel  ile ilgilidir.  Onların  yönetimi  ile alakası  yoktur

Bakmadan Geçme