Maçın anahtarı: “Analiz, istek ve mücadele”

İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Kastamonu Belediyespor arasında oynanan lig maçını Antrenör ve yorumcu Gürcan Budakçı yorumladı.

Maçın anahtarı: “Analiz, istek ve mücadele”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021-22 sezonunun hafta içi oynanan tek müsabakası 22 Eylül günü İzmir Fuar Celal Atik spor salonunda güzel bir atmosferde oynandı, gülen taraf İzmir oldu. Çok olmasa da seyircili müsabakaları özlemişiz.

Sadede gelip maçı anlatırsak: özetle İzmir dersine iyi çalışmış, planlı ve çok istekli bir oyun oynadı ve maçı hakkı ile kazandı. Maç iki takımında 6:0 savunması ile başladı. İzmir biraz daha çizgiye dayalı savunma yaparken, Kastamonu rakibe kıyasla savunmada dış atış tehdidine karşı biraz yükselmeyi tercih etti. İzmir İlk dakikalardan itibaren tabeladaki gol üstünlüğünü ele geçirdi. 60 dakika boyunca durum böyleydi. Kaleciler açısından da çok yüksek performanslı bir maç olmamasına rağmen, ilk yarı Kastamonu kalesinin hiç kurtarış yapamaması çok ilginç anekdot oluşturdu. Yeliz Özel’in ilk yarı 7 golü ve en az bir o kadar asisti, Anca Rombescu’nun 5 kurtarışı İzmir’in ilk 30 dakika sonunda 4 sayı üstünlüğünde büyük önem taşıdı. İlk yarı salondaki kısa ve uzun süreli elektrik kesintileri İzmir’in oyun azmini de olumsuz etkileyemedi. Kastamonu antrenörü Costica Buceschi 14;10 dakikadaki ilk molası ile kötü gidişe dur demek istedi. Ayrıca 7. dakikada savunmayı 5:1 formunda yaptırdı ve 18. Dakikada tekrar 6:0 formuna aldı. Bu savunma sistem değişiklide çare getirmedi. İlk yarı 16:12 skorla İzmir’in oldu.

İkinci yarı yine 6:0 savunma ile başlayan Kastamonu, savunma şiddetini de arttı ancak İzmir’in gollerine engel olamadı. 48. Dakikalarda 25:17’lik skor ile İzmir 8 sayı farka ulaştı. Bu dakikada Kastamonu Yeliz ÖZEL ile adam adama savunmaya geçti. Bu dakikadan maç sonuna kadar Kastamonu 12 gol atarken, İzmir 8 gol bulabildi. Ayrıca Kastamonu’nun kalecileri de bu duruma ayak uydurdu ve kurtarışları gelmeye başladı. Ancak oyun süresi bu gidişata izin vermedi ve İzmir ilk yarıda bulduğu 4 fark ve maçın 30 ile 48. Dakikasına kadar elde ettiği 8 sayılık kredi ile maçın son dakikalarına rahat girdi. İki takımdaki pas hataları ve teknik hatalar azımsanmayacak ölçüde. Kastamonu’da bir dezavantaj ise yoğun maç programı, bu yoğunluğa fiziksel ve psikolojik olarak göğüs germek hiç kolay olmayacak tabi ki. Bu nedenle aynı tempoya sahip birçok takım geniş ve süre alan kadrolara sahip. Seyirci açısından bir cümle söylemek gerekirse, çok güzel ve özlenen bir maç seyretmenin mutluluğunu yaşadılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bir önceki hafta tahminen üst sıralarda en yakın rakibi Konyaaltı Belediyesi takımına kaptırdığı puanların telafisini, hatta biraz daha fazlasını kazanmanın sevincini yaşadı. Ama maçı analiz, istek ve mücadele kazandı diyebiliriz.

Bakmadan Geçme