Madalyalara ambargo koydular!

VELUX EHF ve Kadınlar EHF Şampiyonlar Liglerinin yıldızları Rio 2016'dan onlarca madalya ile döndü.

HENTBOLHABER.NET – Rio Olimpiyat Oyunları Kadınlarda Rusya ve Erkeklerde Danimarka milli takımlarının şampiyonlukları ile sona erdi. Fransa kadın ve erkek takımlarının final oynadığı oyunlarda, Fransa Erkek ve Norveç Kadın takımlarının üst üste 3. Altın madalyayı alarak zor kırılır bir rekora uzanmaları mümkün olmadı. Erkeklerde Almanya, kadınlarda Norveç bronz madalyayı kazanan ekipler oldu. 

Olimpiyat oyunlarını izleyenler dünyanın en iyi oyuncularından bazılarının bireysel becerilerini de görme şansına sahip oldu. Şampiyonlar Ligi oyuncuları Rio 2016’da madalyalara ambargo koydu.

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

VELUX EHF Şampiyonlar Liginde bu sezon forma giyecek oyuncuların yüzde 42’si ve Kadınlar EHF Şampiyonlar Liginde mücadele edecek oyuncuların yüzde 40’ı Brezilya’da madalya mücadelesi verdi. Ve bu yıldızların pek çoğu podyuma çıkma başarısı gösterdi. Erkeklerde Yıldız Takımı (All Star) tamamen Şampiyonlar Ligi oyuncularından oluştu.

Madalyalara ambargo koydular!

ERKEKLER

2011 ve 2015’de Yılın Hentbolcusu seçilen Mikkel Hansen hem Yıldız Takımına girdi hem de En Değerli Oyuncu (MVP) seçildi. PSG’den Nikola Karabatic ve Rhein Neckar-Löwen’den PSG’ye transfer olan Uwe Gensheimer, Montpellier HB’den Valentin Porte, FC Barcelona Lassa’dan Cedric Sorhaindo, SG Flensburg-Handewitt’ten Lasse Svan ve THW Kiel’den Niklas Landin Jacobsen Yıldız Takımında yer aldı. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu KS Vive Tauron Kielce’nin kahramanı Karol Bielecki ise 55 gol ile en skorer oyuncu oldu.

Kielce’nin Başantrenörü Talant Dujshebaev, daha önce oyuncu olarak kazandığı Olimpiyat altının Polonya Milli Takımı’nın hocası olarak kazanma şansını Danimarka ile oynanan yarı finalde kaybetti.

Erkekler finalinde 21 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi oyuncusu vardı.

RIO 2016 ERKEKLER YILDIZ TAKIMI

Madalyalara ambargo koydular!

KULÜPLERE GÖRE MADALYA DAĞILIMI

Oyuncuları altın, gümüş ve bronz alan tek takım Paris Saint-Germain oldu. Danimarkalı Mikkel Hansen ve Henrik Möllgard altın; Fransa’dan Thierry Omeyer, Nikola Karabatic, Luka Karabatic, Luc Abalo ve Daniel Narcisse gümüş; Almanya’dan Uwe Gensheimer bronz madalya sahibi olarak Paris’e döndü.

2014 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu SG Flensburg-Handewitt oyuncuları Rio’da altın ve gümüş ile döndü. Lasse Svan ve Henrik Toft Hansen altın, babası da Fransız milli formasını terletmiş Kentin Mahe gümüş ile yuvaya döndü.

FC Barcelona Lassa’nın 3 oyuncusu madalya sahibi oldu. Barça’da Danimarkalı Jesper Noddesbö ile Fransız Cedric Sorhaindo ve Timothy N’Guessan final oynadı.

THW Kiel kadrosunda ise iki altın ve 4 bronz madalyalı bulunuyor. Danimarkalı Niklas Landin ile Rene Toft Hansen ile Alman Milli Takımından Andreas Wolff, Patrick Wiencek, Christian Dissinger ve Steffen Weinhold.

THW Kiel’in kalesini bu sezon, Rio 2016’da altın ve bronz madalya alan yıldızlar koruyacak.

Geçen sezon Bundesliga şampiyonu olan Rhein Neckar Löwen’ de ise altın madalyalı Mads Mensah Larsen ve bronz madalyalı Patrick Groetzki ile Hendrik Pekeler forma giyiyor.

Montpellier forması giyen Vincent Gerard, Mathieu Grebille, Michael Guigou, Ludovic Fabregas ve Valentin Porte gümüş, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Kielce’nin yıldızı German Tobias Reichmann ise bronz madalya ile kulüplerine döndü.

Madalyalara ambargo koydular!

KADINLAR  

Rio’daki Kadınlar finalinde 19 Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi oyuncusu vardı.

22 yaşındaki Anna Vyakhireva Olimpiyat Oyunlarında şimdiye kadar seçilen en genç MVP oldu. Gelecek sezon Rostov-Don forması giyecek Sağ Kanat Vyakhireva’nın Rusya şampiyonu Astrakhanochka’da oynayan kız kardeşi Polina Kuznetsova da oyunlaın en iyi Sol Kanat oyuncusu olarak Yıldız Takımına seçildi.

İki kere Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Györi Audi ETO KC, Yıldız Takımına üç oyuncu verdi: Kaleci Kari Grimsbö, Pivot Heidi Löke ve Gol Kaliçesi Nora Mörk. HC Vardar’ın yeni transferi Fransız Sağ Oyun Kurucu Alexandra Lacrabere de Yıldız Takımında yer aldı.

RIO 2016 KADINLAR YILDIZ TAKIMI

Madalyalara ambargo koydular!

KULÜPLERE GÖRE MADALYA DAĞILIMI

Kadınlarda bir takımın oyuncuları PSG oyuncuları gibi altın, gümüş ve bronz ile eve döndü. Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi ekibi Rostov-Don kadrosunda altın madalya kazanan Rusya’dan Anna Sedoykina, Marina Sudakova, Anna Sen, Vladlena Bobrovnikova, Ekaterina Ilina ve Mayya Petrova bulunuyor. Gümüş madalya kazanan Fransa’nın Sol Kanat oyuncusu Siraba Dembele ve bronz sahibi Norveç’in kalecisi Katrine Lunde de Rostov-Don forması giyiyor.

Makedon HC Vardar’da ise Fransa’dan kaleci Amandine Leynaud ve Alexandra Lacrabere ve yeni transferi Norveçli Camilla Herrem ile gümüş ve bronz madalya kazandı.

DÜNYAYI SALLAYACAK 66 KADIN

Fransız Camille Ayglon ve Gnonsiane Niombla 2016/2017 Sezonunda son Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu Rumen CSM Bucuresti forması giyecek.

Madalyalara ambargo koydular!

 

Bakmadan Geçme