“Madalyamı annem saklayacak”

Dünyanın en önemli hentbol organizasyonu VELUX EHF FINAL4 geride kalırken dünya neleri konuştu? İşte sizin için derlediklerimiz…

HENTBOLHABER.NET – Dünya çapında hentbol severlerin sabırsızlıkla beklediği VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde (VELUX EHF FINAL4) her zamankinden daha görkemli bir organizasyon vardı.

Almanya’nın Köln şehrindeki LANXESS Arena’da oynanan finalde gülen taraf FC Barcelona oldu. Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu en çok kazanan takım olarak kendi rekorunu geliştirdi.

Haber

İşte dünyanın en büyük ve eğlenceli spor organizasyonlarından biri olan VELUX EHF FINAL4’a dair bazı ilginç bilgiler:

* FC Barcelona, Macar devi MKB-MVM Veszprem’i 28:23 mağlup ettiği karşılaşmada VELUX EHF FINAL4’daki ikinci, toplamda 8. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu kazandı.

* Final maçı dahil iki takımın karşılaşmalarında 11 kez Katalan ekibi, 4 kez Macar ekibi galip gelirken bir maç berabere bitti.

* Barça, THW Kiel’den sonra Köln’de bu kupayı kazanan ikinci takım oldu.

* 2004’den bu yana Şampiyonlar Ligi’nde ya bir Alman ya da bir İspanyol takımı şampiyon oluyor.

* Barcelona 2010 ve 2013 yıllarında finalde kaybetmişti.

Haber

* FC Barcelona’nın Belaruslu yıldızı Siarhei Rutenka, Şampiyonlar Ligi’ni 6 defa kazanan beşinci oyuncu oldu: 2004’de RK Celje Pivovarna Lasko; 2006, 2008 ve 2009’de Ciudad Real, 2011 ve 2015’de FC Barcelona. 

* Dünyadaki en önemli oyunculardan biri olan Kiril Lazarov ilk Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu kazandı. Lazarov; “Bu benim ilk Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğum. Çok çok mutluyum. Tüm hayatım boyunca bunun için çalıştım. Umarım bu gururu bir daha yaşarım. Madalyamı anneme emanet edeceğim. Annem benim için her şeyi saklar’ dedi.

Haber

* FC Barcelona’nın İzlandalı yıldızı Gudjon Valur Sigurdsson, bu sezona kadar 4 farklı takımla VELUX EHF FINAL4’da yer aldı. Beşinci finalde mutlu sona ulaşan Sigurdsson; “Bu salonu hep düş kırıklığı ile terk etmiştim. Bu yüzden bu şampiyonluk benim için çok farklı. Çok mutluyum. Bu kupayı kazanmak inanılmaz bir duygu” dedi.

* Final maçında 6 gol atarak Sigurdsson ile birlikte FC Barcelona’nın en skorer ismi olan Nikola Karabatic, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu 3 farklı takımla kazanmış oldu (Montpellier 2003, Kiel 2007).

* Karabatic ve Cedric Sorhaindo, dört büyük uluslararası kupayı kazanan nadir sporcular arasında girdiler (Olimpiyat Oyunları, Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi).

* Şampiyonanın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Karabatic, EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu için “HENTBOLUN KUTSAL KASESİ” benzetmesini yaptı.

Güzel ancak “Kara”dır haberi için TIKLAYINIZ!

* Finalde 8 gol kaydeden Veszprem Kaptanı Laszlo Nagy, üçüncü Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu kaçırdı. Nagy, FC Barcelona ile 2005 ve 2011’de bu kupayı kazanmıştı. Nagy, Barcelona’nın Katalan olmayan ilk ve tek kaptanı olarak tarihe geçmişti. Veszprem, kaybetmeseydi kupayı kazanan ilk Macar takımı olacaktı.

* Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’nu oyuncu iken FC Barcelona ile 6 defa kazanan Veszprem Teknik Direktörü Carlos Ortega; “Barcelona bizden daha iyiydi. Nikola Karabatic’i bir saniye olsun durduramadık. Oyuncularımızın birkaçı sanırım dünkü maçta çok yoruldular. Kupaya uzanamadık ama harika bir sezon geçirdik” dedi.

* 2007’den bu yana THW Kiel’i eleyen takım şampiyon oluyordu. Veszprem şansını kullanamadı.

Haber

* Daha önceki beş organizasyonda olduğu gibi bu sene de VELUX EHF FINAL4’da bütün biletler satıldı.

* VELUX EHF FINAL4 maçları dünya çapında 120 ülkede yayınlandı.

* Yetkililer 2016 FINAL4 biletlerinin yarısının tükenmiş olduğunu açıkladı.

Haber

Derleyen: Fulya Öktem

Fotoğraf: ehffinal4.com & fcbarcelona.cat & www.facebook.com/mkbveszpremkc

Bakmadan Geçme