Maestro Hansen, kaleyi ören Landin Danimarka'yı Dünya şampiyonu yaptı

2019 Erkekler Dünya Şampiyonası sonucunda Danimarka rüyasına kavuştu.

HENTBOLHABER.NET / OKAN HALAY – 6 şehirde 6 salonda oynanan 2019 Erkekler Dünya Şampiyonası, organizasyona ev sahipliği yapan Ülkelerden biri olan Danimarka lehine sonuçlandı. Norveç’i 31-22 mağlup ederek, tarihinde 4 kez final oynayan ancak bu sene şampiyonluğa ulaşan Danimarka’da büyük sevinç yaşanıyor.

A Milli Erkek Takımımızda görev yapan teknik adam Okan Halay, Dünya Şampiyonası final maçını Hentbolhaber.Net’e yorumladı.

“Danimarka takımı ilk yarıda şampiyonluğu elde etti. Hücumda Hansen liderliğinde Danimarka takımı, Lauge ve Olsen’e dün akşam Mensah’da eklenince 24/18 hücum oranıyla ilk yarıyı 7 sayı ile önde kapattı. Norveç takımında merkezde savunma yapan Johannessen ve Overby’e karşı Hansen ve arkadaşları top paylaşımını tüm takıma yayınca, Norveç savunmasının diğer maçlardaki agresif savunma anlayışını yerle bir etti. Golden sonra hızlı santra ile hücuma çıkmayı alışkanlık edinen Norveç takımına karşı; savunmaya çok iyi geri dönen Danimarka’da Zacharıessen ve Mollgrad’ın savunması ve kaleci Landin’in mükemmel performansı, hücum gücünü oluşturan Norveç takımından Sagosen ve Rod’un da etkili olamaması maça ortak olma şansı vermedi. İlk yarı Danimarka’nın 18-11 üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarının başında reaksiyon göstermesi beklenen Norveç takımına Danimarka takımı hiç geri adım atmadan karşılık verince şampiyonluk çok daha kolaylaştı. Norveç takımında ikinci yarı sol kanat Jondal ile etkili olmaya çalışsa da maça tekrar ortak olabilmek adına sağ kanattan Bjornsen’in girdiği pozisyonlarda Landin başarılı olunca motivasyon olarak düştü.

Danimarka takımı dün akşamki maçta hentbolun hücumda ve savunmada tüm gerekliliklerini yerine getirdi. Yarı finalde dünyanın en önemli takımı Fransa’yı eledikten 48 saat sonra, böylesine büyük bir organizasyonda hiç de kolay olmayan maç hazırlığını seyircisininde desteğiyle müsabakaya yansıtan Danimarka takımını tebrik etmek gerekir.”

Bakmadan Geçme