Metalurg’un gençleri çok hırslı

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında günün ekibi Makedonya’dan HC Metalurg…

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında Björn Pazen 21. günün takımını Makedonya’dan getirdi: Son yıllarda parlak günlerinden uzak kalan Üsküp’ün diğer efsanesi HC Metalurg…

İşte Björn Pazen’in gözüyle Metalurg:

2013 ve 2014 yıllarında VELUX EHF Şampiyonlar Liginde çeyrek finale kadar yükselen Metalurg’da işler bu tarihten sonra pek iyi gitmedi. Köklü değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu düşünen Teknik Direktör Lino Cervar, sezon öncesi genç bir ekip kurdu. Ulusal ligde HC Vardar’ı kovalayan Metalurg’un Şampiyonlar Ligindeki hedefi kuşkusuz geçen sezon olduğundan daha iyi bir yere ulaşmak.

Janko Božović gibi bazı büyük isimlerini kaybeden Metalurg kadrosuna genç Makedon ve Sırp oyuncular katıldı.
Atina 2004 Olimpiyat Oyunları altın madalyası dahil olmak üzere Hırvat Milli Takımı’nı zaferden zafere koşturan Cervar, yeni bir takım oluşturmanın önemli bir mücadele olduğunu belirterek; “Genç oyuncularımız arasında potansiyel bol. Bu çocuklar, Makedon erkek hentbolunun geleceği ” dedi.

(Lino Červar göreve geldiğinde Hırvatistan EHF EURO 2002’yi son sırada bitirmişti. Lino Hoca, kısa sürede eskinin “kaybedenleri” Ivano Balić, Blazenko Lacković, Igor Vori gibi oyuncularla başarıdan başarıya koştu.)

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI BELLİ OLDU

Cervar’a göre Montpellier, La Rioja, Medvedi gibi ekiplerle karşı karşıya gelecek Metalurg’u zor bir yarış bekliyor: “Bu sezon çok daha güçlü bir grupta oynayacağız. Bu nedenle, puan almak çok zor olacak. Montpellier çok deneyimli, onlardan çok şey öğrenebiliriz. La Rioja Üsküp’te iyi bilinmektedir, biz iki maçta da gayet hırslı olacağız. Medvedi’nin bizimkine benzer bir hikayesi var. Büyük başarılar elde ettikten sonra düştü, ama yine yükseldi. Ve Elverum’dan geçen sezonki maçın rövanşını almak istiyoruz.”

Kulübün genel gelişimine bakıldığında, Cervar gerçekçi: “Son iki yıldaki zorlukların ardından dünyanın en iyi takımlarıyla karşı karşıya geleceğimiz için heyecanlıyım. Şu anda, daha önce elde ettiğimiz Şampiyonlar Ligi başarılarındaki seviyemizden uzaktayız. Ama eskiden olduğumuz yere dönmek için çok çalışıyoruz.”

Metalurg Kaptanı Zarko Pesevski, Cervar’ın görüşünü paylaşıyor: “Hırslıyız ve eski takım arkadaşlarımızın elde ettiği başarılara ulaşabileceğimizi göstermek istiyoruz. Rakipler kim olursa olsun, savaşmak için hazırız. En azından, önceki sezonda grup aşamasındaki zafer sayımızı ikiye katlamak istiyoruz.”

Metalurg, hazırlık çalışmalarına Makedonya’nın kayak bölgesi Mavrovo’da başladı ve daha sonra Struga’da (Makedonya) ve Kanjiza’da (Sırbistan) iki büyük turnuvada oynadı. Bir yıllık aradan sonra SEHA Ligine dönen Makedon ekibinin burada Vardar, TATRAN Presov ve Brest ile yapacağı karşılaşmalar Elverum’e karşı oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde mükemmel testler olacak.

KISACA HC METALURG SKOPJE

HC Metalurg’un VELUX EHF Şampiyonlar Ligi C Grubundaki rakipleri İspanya’dan Naturhouse La Rioja, Fransa’dan Montpellier HB, Norveç’ten Elverum HH, Rusya’dan Chekhovskie Medvedi ve Ön Eleme Grubu 1 birincisi olacak.

Makedoya Şampiyonu: 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2014
Makedoya Kupası Şampiyonu: 2006, 2009, 2010, 2011, 2013

Gelenler: Vojislav Brajovic (RK Maribor), Darko Dimitrievski (Csurgoi KK), Nemanja Obradovic (Valence Handball), Darko Arsic (Metaloplastika Sabac), Milos Dragas (Bergischer HC), Martin Marchec (Varazdin), Stefan Drogriski (Pelister Bitola), Goran Pecenkovski (HC Ohrid), Martin Tomovski (HC Prolet), Tomislav Jagurinovski (Vardar Skopje II), Filip Arsenovski (Vardar Skopje II)

Gidenler: Janko Bozovic (Sporting Lisboa), Marko Buvinic (Handball Bregenz), Milorad Kukoski (Odorhei), Milos Vukovic (Spartak Subotica), Bojan Madzovski (Pelister Bitola), Marko Matic, Stevan Vujovic, Luka Mrakovcic, Milan Sajin

Antrenör: Lino Cervar (2009)
Kaptan: Zarko Pesevski

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/2017 Sezonu dahil 9
Çeyrek final (2): 2012/13, 2013/14
Son 16 (1): 2011/12
Grup maçları (4): 2006/07, 2008/09, 2014/15, 2015/16
Eleme (1): 2010/11

Diğer Avrupa şampiyonalarına 9 kez katıldı

Bakmadan Geçme