Makedonya’da iyi mücadele sonuca yansımadı

Makedonya’da güzel mücadele sonuçsuz kaldı. Milli takımımız EHF Euro 2020’de ilk maçından mağlup ayrıldı.

HENTBOLHABER.NET – Mladost Bitola Spor Salonu’nda oynanan EHF Euro 2020 Eleme Grubu müsabakasına her iki takımda iyi savunma ile başladı.

İlk 5 dakika 3-2 Makedonya’nın üstünlüğü ile geçildi. Milli Takımımız set hücumlarında Makedonya’yı savunmada durduramazken, hücumda 7metre atışlarını Doruk Pehlivan ile gole çevirdi. İlk 10 dakika geride kaldığında A Milli Takımımız 2 sayı farkla 6-4 geride idi. İlk 15 dakika geçildiğinde Makedonya’nın %72 hücum etkinliğine karşılık A Milli Takımımız %54 hücum etkinliğinde kaldı. 20 dakika içerisinde Alperen yapmış olduğu hareketten dolayı iki dakika zaman cezası alırken, Makedonya aradaki farkı 4 sayıya çıkardı.(12-8) Makedonya’da tecrübeli isim Kiril Lazarov takımı iyi yönetirken, sağ kanattan takımın gol şansı yakalamasında etkili oldu. Asistleri ile oyuna katkısı çok oldu. İlk devrenin son 5 dakikasına Makedonya 15-10 önde girdi. Üstünlüğünü devam ettiren Makedonya ilk yarıyı 17-13 önde kapadı.

İlk yarı istatistiklerinde ise Makedonya’nın üstünlüğü dikkat çekti. Makedonya %62 hücum etkinliği ile oynarken, Milli Takımımız %46’da kaldı.

Haber

 

İkinci devreye ev sahibi Makedonya hızlı başladı. Üst üste goller bulan Makedonya 19-13 üstünlüğü yakaladı. Orta alandan hücumlardan etkisiz kalan Milli Takımımız kaleciyi geçmekte zorlandı. İkinci devrenin ilk 10 dakikası 24-18 Makedonya’nın üstünlüğü ile geçildi. Hücumda etkinliğini atttıran Milli Takımımız aradaki farkı 3 sayıya kadar düşürdü. 50.dakika 26-23 Makedonya üstünlüğü ile geçildi. Hücumda üst üste pas hataları Milli Takımımızın beraberliği yakalamasına engel oldu. Pas hatalarını iyi değerlendiren Makedonya aradaki farkı tekrar açtı. Son iki dakikaya Milli Takımımız 31-27 mağlup girdi. Kalede Taner kurtarışları ile Milli Takımızdan etkili olan isimlerin başında geldi. Maçın sonucu da 31-27 Makedonya lehine oldu.

Haber




Bakmadan Geçme