Mali Genel Kurul Yapıldı

Türkiye Hentbol Federasyonu 4. Olağan Mali Genel Kurulunda 2015 yılı tahmini bütçe 14 milyon 925 bin, 2016 tahmini bütçesi ise 32 milyon 955 bin lira olarak belirlendi.

THF Salonu’nda193 delegenin 102’sinin katılımıyla yapılan ve divanbaşkanlığını Ahmet Akpınar’ın yaptığı genel kurulda, yönetim kurulufaaliyet ve denetim kurulu raporları ibra edildi.

FederasyonBaşkanı Bilal Eyüboğlu, Türk Hentbolu için yapılan çalışmalarve projelerden bahsetti. Eyuboğlu, THF Kamp Eğitim Merkezinin tamamlamaküzere olduğunu belirterek, çok kapsamlı olan bu tesislerin TürkHentbolunun kısa sürede hizmetine sunulacağını kaydetti.

Eyuboğlu, kulüplere maddi olanaklarsağlanması açısından "Spor Toto" ve "iddaa" gelirlerinin 7 katına kadarçıktığını söylerken, son iki sezondur Süper Lig ve 1.Lig kulüplerinebüyük katkı yapıldığının altını çizdi.

Başkan Eyuboğlu, kulüp ve sporcusayısında ciddi bir artış yaşandığını, göreve geldiklerinde Hentboldasadece Süper ve 1.Liglerin olduğunu ancak bu liglere 2.lig ve BölgeselLiglerinde katıldığını söyledi. 2010 yılında 69.300 olan Sporcu sayısınıbu yıl 92.000’e kadar yükselttiklerini belirtti. Eyuboğlu, Hentboltarihinde ilk kez 2 sezon üst üste Avrupa’da final oynayan MuratpaşaBelediyesi Bayan Hentbol takımını da kutladı.

Milli Takımlar bazında başarılar içinher türlü fedakarlıkta bulunduklarını anlatan Eyuboğlu, 2013 yılındaMersinde düzenlenen Akdeniz Oyunlarında Erkek Milli Takımımızın üçüncüolduğunu hatırlattı. Altyapılarda Anadolu Yıldızları, kulüp ve okulfaaliyetleri ile yurt çapında 5000’e yakın sporcu kayıt altınaalındığını ve bunlarda 500’ünün de gelişim kamplarına dahil edildiğinikaydetti.

Ayrıca bu kamplarda 115 antrenördehizmet içi eğitimden geçirildiğini söyleyen Eyuboğlu, bu çalışmalarınsayesinde geçen Balkan Şampiyonasında kız ve erkek takımların altınmadalya kazandığını, Akdeniz Konfederasyon Kupasında da Yıldız ErkekMilli takımımızın üçüncü, kızların ise beşinci olduğunu belirtti.

Maçlarının canlı yayınlanmasıylaHentbolun çok fazla kişiye ulaştığını ifade eden Eyuboğlu, görsel veyazılı medyada çok daha fazla yer aldıklarını söyledi.

Eyuboğlu son olarak, Türk Hentbolu içinyönetim kurulu ile birlikte hiçbir menfaat beklemeden çalıştıklarını,bu Federasyonun herkesin Federasyonu olduğunu kapılarının herkese açıkolduğunu belirterek, Genel Kurula katılan herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme