• Haberler
  • 2. Lig
  • Manisa Büyükşehir Belediyespor'da Gürcan Budakçı Dönemi!

Manisa Büyükşehir Belediyespor'da Gürcan Budakçı Dönemi!

Hentbol Kadınlar 2.Ligi ekibi Manisa Büyükşehir Belediyespor'un antrenörü Gürcan Budakçı oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, teknik ekibini güçlendirmeye devam ediyor. Manisa ekibi, Alper Akay’ın ardından Gürcan Budakçı’yı da antrenör olarak kadrosuna kattı.

Budakçı, hentbol alanındaki deneyimi ve uzmanlığıyla takımın teknik ekibine önemli katkı sunacak.

Sezona 1’inci Lige yükselme hedefiyle yola çıkan ve güçlü bir kadro kurmak için çalışmalarına devam eden Manisa BBSK, Antrenör Alper Akay’ın ardından Gürcan Budakçı ile de anlaşma sağladı. Hentbolda, uzun yıllara dayanan tecrübesiyle takıma büyük katkı sağlayacak olan Budakçı, oyunculuk kariyerinde Tariş Spor Kulübü, Manisa Emniyet Spor Kulübü, Gaziantep Sosyal Hizmetler Spor Kulübü, Fransa’da Macon Handball ve Altınordu Spor Kulübü’nde forma giydi.

Budakçı, antrenörlük kariyerinde ise 1996-2022 yılları arasında birçok okul takımı ile il dereceleri ve Türkiye çeyrek-yarı final başarılarına imza attı.

Altınordu, Konak Belediye ve Altay gibi kulüplerde 1. Lig ve Süper Lig seviyesinde yardımcı antrenörlük yaptı. Vefa 1970 takımıyla 2. Lig’de şampiyonluk yaşayarak, 1. Lig’e yükseldi.

Ayrıca, 2015-2019 yılları arasında U-16 Kadın Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görev aldı ve 2022-2023 sezonunda U-16 Kadın Milli Takımı’nda seçici antrenörlük yaptı.

Budakçı aynı zamanda Hentbolhaber.Net ekibinde yer alarak, Uzman Antrenör olarak Şampiyonlar Ligi Final4 ve Kadın Hentbolu üzerine bir çok köşe yazısına imza attı.

Bakmadan Geçme