Mardin Hentbolu Gelişiyor

2010 Yılında Hentbol Federasyonu İl Temsilciliğine atanan Murat DUR ile Mardin Hentbolu gelişiyor.

Göreve başladığından beri çeşitli faaliyetlerde yer aldığını belirten Murat DUR, görev yaptığı süre içerisinde Mardin Hentbolu ile ilgili bilgileri siz değerli Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için paylaştı.
 

Haber
Murat DUR :"2010 yılında Mardin Hentbol il temsilciliği görevine başladığımızda, alt yapıyı kuvvetlendirmeye dönük çalışmalar ile başladık. İl genelindeçeşitli okul takımlarını, kulüplere yönlendirerek minik, küçük, yıldız,kız ve erkek kategorilerinde ligler oluşturduk. Bu liglerin oynanması vedaha sağlıklı geçmesi için açmış olduğumuz hentbol hakemlik kursundayetişen arkadaşlar hem bu maçlarla tecrübe edindiler, hem de il hakemioldular.
 
HaberHaber
Şu an ilimizde 16 faal il hakemi bulunmaktadır. Biz bukadarıyla yetinmeyerek geçen yıl Mardin’de 1. kademe hentbol antrenörlükkursu açtık. İnşallah önümüzdeki yıl kursu başarıyla tamamlayanarkadaşlarımızı yerel liglerde çeşitli kulüplerde göreceğiz. Bu yıliçerisinde Mardin İlinde ilk defa mini hentbol şenliğini başlatarak, bunugeleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Tümbu çalışmalarda bize destek olan başta Hentbol Federasyonu’na ve MardinGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.Şükranlarımı sunarım." dedi.
 
HaberHaber

Ayrıca Dur; Mardin Hentbolu tarihinde ilk defa bu sene deplasmanlı liglerde yer alacağını, bunun  mutluluğunu  yaşadını belirtti.
 

Haber
MARGENÇ hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Dur: "Lige girecek olan takımımız MARGENÇ Kulübü, 2010 yılından bu yanahentbol branşının her kategorisinde faaliyet göstermiştir. KulübümüzGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile kurulmuştur.Takım antrenörü ve il temsilcisi olarak şunu söylemek istiyorum"hedeflerimiz bu yıl ligde güzel bir mücadele verip bir üst ligeçıkmak". HentbolDeplasmanlı Ligde mücadele edecek olan Margenç, aralarında Hentbol MilliTakım oyuncusu Emre Orhan’ında bulunduğu 5 hentbolcu ile sözleşmeimzaladı. Margenç Spor Kulübü, Adıyaman kulübünden Habip Uyar, Erhanİnan, Gökhan Begüç, Malatya Gençlik Spor kulübünden Selami Karuç, Elazığkulübünden Emre Orhan’ı transfer etti. 
 
Haber
Bu takımın oluşmasındabize her konuda destek olan sponsor FOVAJANS ve KASEM Turizm Şirketineve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa KUZU‘ya Teşekkürlerimizisunarım." dedi.

Son olarak Murat DUR: "Hentbolhaber.Net ile ilgili şunu İfade etmek istiyorum.Sizin yayınlarınızı hem kendim hem de Mardin’e gönül veren sporcularımilgi ile takip ediyor ve bizlere ışık kaynağı oluyorsunuz.Çalışmalarınızda başarılar diler ve ilginizden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Bakmadan Geçme