Mehskov, Bebeshko’ya emanet

HC Meshkov Brest, Ukraynalı teknik adam Sergey Bebeshko ile anlaştı.

HENTBOLHABER.NET – HC Meshkov Brest, geçtiğimiz günlerde Belarus Ligi’nde 7. Şampiyonluğunu kazandı. Mehskov ile 2 şampiyonluk yaşayan Hırvat teknik adam Željko Babić, Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevine odaklanmak istediğini belirterek kulüpten ayrıldı.

Babic’den boşalan göreve Ukraynalı Teknik Direktör Sergey Bebeshko geldi. İki yıllık sözleşme imzalayan Bebeshko, eurohandball.com’a yaptığı açıklamada görevi için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Bebeshko; “HC Meshkov Brest, eski Sovyetler Birliği ülkeleri içinde en umut vadeden proje. İyi finansman, mükemmel bir salon, harika taraftarlar, Şampiyonlar Ligi’nde ve SEHA Ligi’nde mücadele etmek. Bunlar muhteşem. Bu kulüpte çalışmak benim için onur” dedi.

Bebeshko, 2009 ile 2013 yılları arasında Meshkov’un en büyük rakibi Dinamo Minsk’in teknik direktörlüğünü yaptı ve şampiyonluklar kazandı. 2013 yılında Dinamo ile Bebeshko’nun yolları ayrıldı. Ukraynalı hocanın yerine Sloven Boris Denic ile anlaşan Dinamo Minsk o sezon iflas etti. Bebeshko ise HC Motor Zaporozhye ile ilk sezonunda şampiyonluğa ulaştı. 2014/2015 Sezonu’nda ön eleme 2. Grup’tan lider olarak çıkan Zaporozhye, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda beşinci olup Son 16’ya kalamayınca Sergey Bebeshko istifa ettiğini açıkladı.

Bebeshko, Brest oyuncularının bir kısmını çok iyi tanıyor. Belaruslu milli oyuncular Dzmitry Nikulenkau, Maxim Babichau, Dzianis Rutenka, Siarhei Shylovich, Dzmitry Kamyshyk; Ukraynalı hoca ile Dinamo Minsk’de çalışmış oyuncular. Bebeshko, bu oyuncularla iletişim kurmak için fazladan çaba harcamayacağını, bunun da bir teknik adam için büyük avantaj olduğunu söyledi. Bebeshko; “Ancak bu onlara avantaj salamayacak çünkü herkese eşit davranılacak” diye ekledi.

HC Meshkov’un, teknik direktörlük için Iuri Chevtsov, Kasim Kamenica ve Slavko Goluza ile de görüştüğü haberlerde yer almıştı.

Derleyen: Fulya Öktem

Fotoğraf: ehfcl.com

Bakmadan Geçme