Mehtap Şimşek: 'Çok gururluyuz'

EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonunda görevlendirilen Türkiye'nin Uluslararası Kadın Hakemleri Pinar Ünlü Hatipoğlu – Mehtap Şimşek hakem ikilisinin duygularını, düşüncelerini sizler için hazırladık.

TUĞBA AKKESEN/HENTBOLHABER.NET- Türkiye’nin Uluslararası Kadın Hakemleri Pınar Ünlü Hatipoğlu – Mehtap Şimşek hakem ikilisi, EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4 organizasyonunda görevlendirildi.

EHF’den yapılan açıklamada; Pınar Ünlü Hatipoğlu ile Mehtap Şimşek, 4 Haziran Pazar günü EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi 3.’lük ve 4’lük müsabakasında görev yapacaklar. Ülkemizin gururu olan kadın hakemlerimiz hentbolhaber.net’e özel açıklamalarda bulundular.

Hentbol sporcusu olarak yıllarca sahalarda ter döken Şimşek, 1999 yılında yaşadığı sakatlığın ardından oyunculuğu bırakarak hakemliğe başladı. Şimşek ile hakem ortağı Pınar Ünlü Hatipoğlu, gösterdikleri performansla 2003 yılında EHF kokartı almaya hak kazandı.

Bir kız çocuk annesi Şimşek; 23 yılda Avrupa Kupası, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi grup müsabakaları da olmak üzere 500’den fazla uluslararası karşılaşmada hakem ortağı Hatipoğlu ile düdük çaldı.

Haber

Sözü ilk alan Mehtap Şimşek’in açıklamaları şu şekilde: “Çok gururlu ve mutluyuz. Ciddi anlamda heyecanlıyız. İnsanın yıllardır vermiş olduğu emeklerinin güzel bir başarı ile sonuçlanması çok güzel bir duygu. Çok gurur duyuyoruz. Türkiye’deki kadınların hentbol branşında bu kadar ön plana çıkmış olması da Avrupa hentbolu için de güzel bir gelişme. Gerek Konyaaltı Belediyesi kadın hentbol takımının şampiyonluğu, gerekse bizim müsabakalarda görev almamız çok ciddi başarılar. Bundan sonra bizim arkamızdan gelecek olan hem sporcu arkadaşlarımız hem kadın hakem arkadaşlarımız için de bu durum bir ufuk açma oluyor. Bizlerin gerçekleştirmiş olduğu bu başarılar, ilerde de umarım onlar için öncü olur. Şunu ifade etmeliyim ki; her şeyin ilkini başarmak zordur. İlkleri yapıldıktan sonra insanlara güzel bir yol gösterilmiş olur. İnşallah, çok daha güzel başarılar yaşanır.”

“İstemekle Kalmayıp Emek Verdik”

Mehtap Şimşek sözlerini sonlandırmadan önce şu tavsiyelerde bulundu.”Ülkemizde kadın olarak zaten yaşam çok zor. Hem iş, hem ev, hem anne olarak her şeyi bir arada yapıyoruz. Benim de bir kızım var. Hakemliğimize göre tüm hayatımızı planlı yaşamak durumunda kaldık; çünkü bizim bir hedefimiz vardı. Sadece istemekle kalmadık emek de verdik. Bu hedef doğrultusunda sadece hayal ederek değil, çok ciddi çalışılması da gerekli. Sadece sporcuların emek verdiği düşünülse de hakemler de çok ciddi emek gösteriyorlar. Hayatımızın 23 yılı çok ciddi emekler vererek geçti. Belli noktalarında da çok tavizlerde bulunduk; ancak bu durumdan oldukça memnunuz. Sonunda çok güzel bir başarıya sahip olduk.”

Bakmadan Geçme