'Merhaba' VELUX EHF Şampiyonlar Ligi..

“Maç, Şampiyonlar Ligi maçı. Tüm grupların, tüm rakiplerin güçlü olduğu bir lig Şampiyonlar Ligi.” diyor Zeynur Pehlivan ve ekliyor

Orlen Wisla Plock ise ülkesinde,bu seneisminiVive Tauron Kielce olarak değiştiren Vive Targi Kielce ilebirlikte Şampiyonlar Liginde mücadele eden, geçen sene FİNAL4’a kalanMKM-MVM Veszprem karşısında bir maçta galip gelmesine rağmen yolunadevam edemeyen kuvvetli bir ekip.

Takımın başında iseİspanya’yı DünyaŞampiyonu yapmış bir antrenör, Manuel Canelas var. THW Kiel, FC Barcelona, SG Flensburg-Handewitt, Rhein Neckar Löwen, HCVardar,MKM -MVM Vezsprem, Montpellier Agglomeration HB, MOL-PickSzeged gibi, Orlen Wisla Plock’un kadrosunda da çok sayıda yabancıoyuncu var. Kadrosundakibulundurduğu dokuz yabancı oyuncuda üstseviyedeki oyuncular. Yani, Üç İspanyol, üçSırp, iki Romen, birPortekizliile ayrı bir hentbol takımı kuracak kadar genişvenitelikli bir kadro var Canelas’ın elinde.

Dünkü maçın mutlak favoriside kuşkusuz Orlen Wisla Plock’tu. BizimBeşiktaş Mogaz’dan beklentimizde,Şampiyonlar Liginde, Avrupa’nın eniyilerinin oynadığı, en iyihentbolunoynandığı buligde, “büyük”kelimesinin anlamını tam olarak taşıyan, gerçekten büyük kulüplerin veoyuncuların olduğu bu ligde,önce Türk hentbolunun, sonra da sahadakimücadelemizle BeşiktaşMogaz Hentbolun ismimizi duyurmasıydı.Bütün bunları bilerek, görerekPlock kentinde,mavi beyaz Wislatişörtlerini giymiş 4300 seyircinin karşısındaAvrupa Hentbol arenasına“Merhaba!” dedi Beşiktaş Mogaz. Hem de böyle durumlarda hiç arzuedilmeyen üç eksikle. Süper Kupada oynadığı oyunla herkesi kendisinehayran bırakan Ivan Nincevic, artık Ramazan’la rekabet edecek durumagelen Ozan ve orta oyun kurucu Ladyko’nun sakatlığı büyük handikaptı.

Maça ilk başlayan, ilk golu atanda Wisla Plock’tu.Tam bir ŞampiyonlarLigi havasında, yüksek tempoda başladı maç. Sert savunma, hızlı oyun,güzel goller. Beşiktaş’da buna uyum sağladı. İyi savunma yaptı.Beşiktaş’ın ilk golu Ramazan’dan geldi. Maçın ilk dakikalarında solkanatNikcevic’in oyunu çabuk başlatma çabasına savunmaya çok çabukgeri dönerek cevap verdi Beşiktaş.Modern hentbolun gerektirdiği sert savunma vardı sahada. Böyle maçlarırakibine göre neredeyse hiç oynamamış olan Beşiktaş, elindengelenherşeyi yapmaya gayret etti.Zaten öylede olması gerekiyordu. Yoksa,202cm’lik boyuyla maçta yedi gol kaydeden Romen sol oyun kurucuRacotea’yı durdurmak, 206 cm’lik boyuyla pivotSyprzak’ın top almasınıönlemek, 213 cm’lik boyuyla sağ oyun kurucu Montero Cabello’nun atışınaengel olmak veya Sırpların muhteşem kanadı Nikcevic’in hızına yetişmekmümkün olmayacaktı.

Savunmanın zayıf kaldığı anlarda ise Yunus devreyegirdi. Karşı karşıya kaldığı ve yedi metrelerdeki kurtarışları iletakıma büyük katkı sağladı. İyi başlamış ve iyi maç çıkarıyordu ki,Slovak hakem, maçın daha 4. dakikasında Erwin’e öyle gereksiz bir ikidakika cezası çaldı ki, bir anda Beşiktaş’ı beş kişi bıraktı. Maçtakidiğer iki dakika cezasıikinci devrede Dacevic’e geldi. Dacevic’in buolmayan temasınada, bırakın bu Avrupa Hentbolunu, basketbolda bile kimsedüdük çalmaz.

Yüksek tempoda oynanılan maçta Beşiktaş’ın çizgide kaldığı her durumdaşut imkanı buldu Wisla Plock. Geniş ve nitelikli bir kadroya sahipolmanın avantajlarını çok iyi kullandı. Sürekli pozisyon ve oyuncudeğişiklikleri ile yakaladıkları yüksek tempoya Beşiktaş uyum sağlamaktaçok zorlandı. Ancak mücadeleden hiç vazgeçmedi. Farkın açıldığı ikincidevrede bile mücadeleyi hiç bırakmadı. Hentbolun savunma bölümünü maç boyunca daha iyi yapan Beşiktaş Mogaz’ınişi hücumda daha zordu. Yüksek fizik özelliği olan ev sahibininsavunmasınıgeçmek, şut olanağı yaratmakveya içerideki Tolga’ya,özellikle ilk yarıda topu geçirmekte zayıf kaldı.

Ramazan, Dacevic veErwin bulduğu her pozisyonu değerlendirmeye çalıştı. Hızlı hücumdanpozisyonlar buldu. Uzun oyuncuların olduğu orta bölge yerine, yapmasıgereken doğru işi yaparak topu kanatlara taşıdı. Uğur ve Ercan’lapozisyonlar yakaladı. Sadece sayıya çeviremedi. Aslında yapılan atıştercihleri daha iyi olsaydı, bu skor daha farklı olurdu.

Wisla’nın kalecisi maç sonundagünün adamı olarak geçti ama, benceBeşiktaş’lı hentbolcular,çoğu kalecinin üzerine giden atışlarını dahaiyi noktalara bırakabilmiş olsalardı, bulduklarınet pozisyonları goleçevirebilmiş olsaydıbu fark daha az olurdu.Ama buna rağmen Beşiktaşhızlı hücumdan ve yedi metreden goller buldu. Dün yedi metrelerde rakibegöre daha başarılı olan bir İbrahim, Yunus vetabii Uğur vardı.. Maçınen güzel golu ise yine Beşiktaş’tan geldi. Dacevic’in, ortadan hızlagelenErwin’epas verip kempa ile gol atması, maçın en güzelgollerinden birisiydi. Tolga’nın attığı goller isetam Şampiyonlar Ligiklasında gollerdi.

Beşiktaş Mogaz Hentbol,Şampiyonlar Ligine gerçekten çok yakıştı.Sahada teslim olmayan, yılmayan,son düdüğekadar mücadelesiniverenve bizim görmek istediğimizbir Beşiktaş vardıOrlen Arena’da.Yenigelen oyuncuların takımauyumu, sakat oyuncuların iyileşmesi veŞampiyonlar Ligi temposunda maç yapmaya alıştığı takdirdeBeşiktaşMogaz,bizlere çok daha güzel maçlar izlettirecek gibi. Çünkü BeşiktaşMogazdün,alışık olmadığı hentbola, alışık olmadığı tempoya, alışıkolmadığı seyirciye ve alışık olmadığı heyecana yenildi.

Ben evimizdeki maçları sabırsızlıkla bekliyorum. Tek isteğim ŞampiyonlarLigi maçlarında gördüğümüz atmosferin yaratılması, Şampiyonlar Ligimaçlarında gördüğümüz sayıdaseyircinin hentbol maçlarına gelmesi.Wisla Plock’tan daha güçlü takımlar gelecek İstanbul’a. Şampiyonlar Ligişampiyonu SG Flensburg-Handewittve Süper Globe şampiyonu FC Barcelonagelecek.Beşiktaş MogazŞampiyonlar Ligi ikinci maçını 5 Ekim 2014 tarihinde,Danimarka Şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn ile Sinan Erdem Spor Salonundakarşılaşacak.

Hentbolu seviyorsanız, “hentbol çok güzel bir spor” diyorsanız,iyihentbol görmek, iyi hentbolcular, iyi mücadele izlemek ve “siyah-beyazrenklerin olduğu her maça giderim” diyorsanız bu maçlara mutlakagelmelisiniz."

Bakmadan Geçme