Mersin Hantaş’ın hedefi: “İlk galibiyet”

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hantaş Sportif, Konya Selçuklu Belediyesi’ni yenerek, hem ligde ilk galibiyetini almayı, hem de çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Sportif Direktör Osman Özoğlu,  yaptığı açıklamada,sezon başında istedikleri kadroyu oluşturamadıkları için lige iyi birbaşlangıç yapamadıklarını söyledi.

Ligde oynadıkları 6karşılaşmada iyi performans ortaya koymalarına rağmen galibiyetalamadıklarını belirten Özoğlu, "Son maçımızda İzmir BüyükşehirBelediyesi’ne 25-24’lük skorla yenildik, yani 1 farkla. Bu maçta sonunakadar mücadele ettik ama kadromuza dahil olan yeni oyuncularımızın tamadapte olamaması sebebiyle bazı hatalar yaptık. Maçın hakemlerininperformansları da bu maçı kaldıramadıklarının göstergesi oldu" dedi.

Özoğlu,sponsor bulmalarının ardından takıma birçok yeni oyuncunun geldiğinihatırlatarak,  oyuncuların takıma alışmasının ardından rakiplerikarşısında daha iyi performans ortaya koyan bir takım halinegeleceklerini vurguladı.

Ligde bu hafta Konya SelçukluBelediyesini ağırlayacaklarını kaydeden Sportif Direktör Özoğlu, "KonyaSelçuklu Belediyesi maçı, puan sıralaması açısından bizim için kritikbir öneme sahip. Dönüm maçı olarak baktığımız bu karşılaşmadangalibiyetle ayrılıp, hem ilk galibiyetimize erişmek, hem de ligde artıkçıkışa geçmek istiyoruz" diye konuştu.

Özoğlu, lisansıyetiştirilemediği için geçtiğimiz maçta oynayamayan yenitransferlerden Branko Kankaras’ın Konya Selçuklu Belediyesikarşılaşmasında oynayabileceğini bildirdi.

Hentbol Erkekler SüperLigi’nde geride kalan 6 haftada galibiyeti bulunmayan Mersin HantaşSportif, ligin son sırasında yer alıyor.Konya Selçuklu Belediyespor ise 2 puanla bir üstte yer alıyor.

Bakmadan Geçme