Mersin Hentbol Sıkıntılı

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hentbol Takımı, yeni sezon için maddi destek bekliyor.

Sportif Direktör Osman Özoğlu, "Yeni sezonda hedeflerimiz geçen seneye göre daha az olacak. Maddi imkansızlıklardan dolayı yabancı oyuncu sayısını azaltıp daha çok Mersinli sporcularla lige başlayacağız" dedi.

Geçen yıl oynadığı 26 maçtan 11 galibiyet, 3 beraberlik, 12 mağlubiyet alan Mersin Hentbol Takımı, 25 puanla ligi 6. sırada tamamlamıştı. Play-off’ta İl Özel İdaresi ile eşleşen Mersin ekibi, ilk turun 2 maçında da rakibine yenilerek ligi tamamlamıştı. 26 maçta rakip fileleri 771 kez havalandıran Güney ekibi, kalesinde 769 gol görmüştü. Türkiye Kupası’nda ise yarı final oynayan Mersin Hentbol Takımı, Nilüfer Belediyesi’ne 29-27 yenilerek kupaya veda etmişti.

"YENİ SEZONDA ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİMİZ YOK"

Yeni sezonla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hentbol Takımı Sportif Direktörü Osman Özoğlu, gelecek sezonda çok büyük hedeflerinin olmadığını vurgulayarak, "Bu sene hedeflerimiz geçen seneye göre daha az olacak. Çünkü bu sene maddi sıkıntılarımız daha büyük olacağa benziyor. Temmuz ayına girmemize rağmen hala transfer çalışmalarımıza başlayamadık. Bu yıl yabancı oyuncu sayısını azaltacağız ve Mersin’de yaşayan, oynayan oyuncularla yola devam edeceğiz. Daha ucuz ve maliyeti düşük oyuncuları transfer edeceğiz. Durum böyle olunca da hedef belirlemek imkansız. Artık takım tam olarak oturduğunda bir hedef belirleriz" diye konuştu.

Mersin’de yaşayan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Özoğlu, "Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’dan destek bekliyoruz. Biz Sayın Başkanımızın sporu ne kadar sevdiğini ve desteklediğini biliyoruz. Tabi Mersinlilerin takıma sahip çıkması gerekiyor. Spor deyince sadece futbol, basketbol olmamalıdır. Nasıl ki futbola, basketbola destek sağlanıyorsa bize de destek sağlanmalı diye düşünüyorum. Bu takım kenti 1. ligde temsil ediyor. Yani şehrin bir markası konumunda. O yüzden herkesin destek olması gerekir. Maddi veya manevi herkesin desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme