Mersin’de Hedef : “İlk Altı”

Hentbol Erkekler Süper Ligi Ekiplerinden Mersin Hentbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Mersin Hentbol Takımı Sportif Direktörü Osman Özoğlu, "Bu sene lig zor geçecek. Bunun bilinci ile çalışmalarımızı çok tempolu bir şekilde sürdürüyoruz. Bu seneki hedefimiz ilk 6 içinde olmaktır" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Mersin’de sürdüren Güney ekibi, bu sene ligde hedefi yüksek tutuyor. Sportif Direktör sman Özoğlu ve  Antrenör Sinisa Markota yönetiminde Yenişehir Spor Salonu’nda günde çift idman yapan Mersin Hentbol Takımı, Antalyaspor ile oynayacakları ilk maça bileniyor.                                                                                         

Takım ve yeni sezon hazırlıkları ile ilgili  açıklamalarda bulunan Mersin Hentbol Takımı Sportif Direkötörü Osman Özoğlu, bu sene yeni bir yapılanma içine girdiklerini söyledi. Biraz daha kurumsallaşmak istediklerini belirten Özoğlu, "Bunun içinde öncelikle yeni bir kulüp binasının kiralanması ile başlayıp yeni alt yapıya kadar inen değişiklikler yapmaya başladık. Bunları yaparken çok radikal kararlar aldık. Şu anda ben hem kulüp başkanı, hem antrenör hem de sportif direktör olarak görev almaktayım. Mersin Hentbolu olarak geçen seneye göre hedefimiz biraz daha yüksek. Geçen sene ligi 8. tamamlamıştık. Bu sene hedefimizi ilk 6 olarak belirledik ve ligi en kötü 5. veya 6. bitirmek istiyoruz. Play-off’da da 3. veya 4. ile eşleşip Play-off sonunda ilk dörde kalıp Avrupa’yı zorlamak amacındayız. Ama tabi ki bizim ilk önceliğimiz ilk 6’nın içinde yer almak" diye konuştu.

 "18 KİŞİLİK KADROMUZUN 10 TANESİ MERSİNİMİZİN KENDİ ÇOCUĞU"         

Haber

Bu sene Hentbol Federasyonu’nun yabancı oynatma sayısını 5’e yükselttiğini ifade eden Özoğlu, "Bizde bu 5 yabancı hakkımızın hepsini kullanacağız. Şu anda 5 yabancı oyuncumuz var. 5 yabancı ve şehir dışından gelen 3 kişinin dışındaki bütün oyuncularımız bizim alt yapıdan yetişen çocuklarımız. Yani 18 kişilik kadromuzun 10 tanesi Mersinimizin kendi çocuğudur. Kendi alt yapımızdan oyuncuları tercih etmemizdeki amaçta ilerleyen dönemlerde kendi kulübümüzün alt yapısını oluşturup sadece 2 veya 3 yabancı takviye ederek ligde aynı sıraları koruyabilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

 Bu sene ligin zor geçeceğini vurgulayan Özoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bu lig içinde var olabilmek içinde antrenmanlarımıza başladık. Şu anda sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenman yapıyoruz. 14 Eylül’de lig başlayacak. Ligde ilk maçımızı Antalyaspor’la oynayacağız. Onun ardından Adana Çukobirlik ve arkasından Çankaya Belediyesi ile oynayacağız. İlk 3 maçta bizim için almamız, kazanmamız gereken maçlar. Bunun bilincindeyiz. Bunun bilinci ile çalışmalarımız çok tempolu bir şekilde sürdürüyoruz. Onun haricinde 3 Ekim’de Türkiye Kupası maçımız var. Konya Selçuklu Belediyesi ile eşleştik ve maçı deplasmanda oynayacağız. O maçı da alıp hem Türkiye Kupası’nda hem de ligde yolumuza devam etmek istiyoruz."

HaberMersin Hentbol takımının Hırvat antrenörü Sinisa Markota ile ilgili açıklamalarda bulunan Sportif Direktör Osman Özoğlu :"Getirdiğimiz antrenör Hırvatistan Genç Milli Takımı’nın antrenörü. Kendisi de hem Hırvatistan’da hem Danimarka’da hem de Fransa’da oynamış çok tecrübeli bir isim. Türk hentboluna ve Mersin’e alt yapılarda yeni oyuncular kazandırabilmek ve kendi alt yapımızdaki gençlerimize daha iyi şeyler öğretebilmek için bu hocayı tercih ettik. İnşallah tercihlerimizde yanılmamışızdır. Hem A takımızda hem de yeniden yapılanmamızda bize yardımcı olacaktır" dedi.Sinisa Markota’nın şu anda ligde oynayan 14 takımda görev alan tek yabancı antrenör olduğuna dikkat çeken Özoğlu, "Çünkü Türk insanı yabancıyı pek yanına almayı istemiyor. Ama ben hem kendimizi geliştirmek hem de Mersin hentboluna katkı sağlamak için Sinisa Markota isminde karar kıldım. İnşallah Sinisa Markota hem Mersin’e hem de Türk hentboluna çok katkılar sağlayacak. Bu sayede Türkiye’de bir ilkin öncülüğünü yapmış olduk" dedi.

Kaynak : İHA

Bakmadan Geçme