Mersin’de Hedef Yarı Final’e Çıkmak

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde Mersin Hentbol Takımı, Play-off’da eşleştiği Ankara İl Özel İdaresi’ni geçmek istiyor.

Mersin Hentbol Takımı Sportif Direktörü Osman Özoğlu, "12 Nisan’daevimizde oynayacağımız ilk maçta iyi bir sonuç elde edip avantajyakalamak istiyoruz" dedi.

Ligin sonmaçında deplasmanda Beşiktaş’a 35-32 mağlup alan Mersin Hentbol Takımı,ligdeki 12. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 26 maçtan 11 galibiyet,3’de beraberlik alan Mersin ekibi, topladığı 25 puanla ligin normalsezonunu 6. sırada tamamladı. Play-off’da Ankara İl Özel İdaresi ileeşleşen Güney ekibi, 12 Nisan’da evinde oynayacağı ilk maçı kazanıpavantaj yakalamak istiyor.

"BEŞİKTAŞ MAÇINDA İYİ MÜCADELE ETTİK"

Beşiktaşile Ankara İl Özel İdaresi maçlarıyla ilgili İHA muhabirineaçıklamalarda bulunan Mersin Hentbol Sportif Direktörü Osman Özoğlu,Beşiktaş maçının zor olacağını bildiklerini ifade ederek, "İstanbul’abiz zaten prestij maçına gitmiştik. Çünkü ligin son maçı olması,Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesi ve Beşiktaş’ın güçlü bir takımolması zaten maçın böyle geçeceğine işaretti. Maça Beşiktaş takımı çokiyi başladı ve ilk yarı baya bir fark attı. İkinci yarı ise biztoparlandık ve aradaki farkı kapattı. Hatta maç içinde bir ara farkı 2sayıya kadar indirdik. Son dakikalara da bir sayılık farkla girdik. Odakikadan itibaren basit hataları yapan biz olduk. Son 2 dakikayı iyioynayan Beşiktaş maçı kazanması bildi. Ancak bizim açımızdan güzel birmaç oldu. Geriden gelmemize rağmen Beşiktaş gibi bir rakibe karşı maçıbırakmadık. İki takımda maçı sakatlanmamaya dönük, az risk alarakoynadı. Centilmence bir maç oldu. Galibiyetten dolayı Beşiktaş’ı tebrikediyorum. Oyun ve mücadelelerinden dolayı da oyuncularımı kutluyorum"diye konuştu.

"ANKARA İL ÖZEL İDARESİ’Nİ GEÇMEK İSTİYORUZ"

Play-off’daeşleştikleri Ankara İl Özel İdaresi maçıyla ilgili de Özoğlu, "Ankaraİl Özel İdaresi ligin güçlü takımlarından biri. Kadrosunda MilliTakım’dan bir çok oyuncu bulunduran, antrenörlerin de Milli Takımımızınhocası olduğu bir ekip. O yüzden maç çok zorlu geçecek. 2 hafta önceevimizde oynadığımız maçta berabere kalmıştık. 12 Nisan’da ilk maçı yineevimizde oynayacağız. İyi bir takım ama bizde iyi bir takımız.Rakibimize karşı iyi oynayan bir ekibiz. Oyuncularımıza 3 günlük birizin verdik. Bu iznin ardından maça kadar kuvvet ve kondisyonidmanlarımız dahil olmak üzere çalışmalar yapacağız. Özellikle evimizdeoynayacağımız ilk maçta iyi bir sonuç elde edip avantaj yakalamakistiyoruz. Bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye konuştu.

Özoğlu,şu anda takımda Nihat ve Ozan’ın sakatlıklardan dolayı sezonukapattığını ancak sakatlığı bulunan Oleg’in bu maça büyük ihtimalleyetişeceğini kaydetti.

Bakmadan Geçme