Mersin’den Çifte Atak

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Mersin Hentbol Takımı, transferde yabancı antrenör ve oyuncu ile anlaştı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada : Hırvat Antrenör Sinisa Markota ile anlaşıldı. Hırvat antrenör 1969 doğumlu 44 yaşında ve oyunculuk döneminde de EHF Kupasını kazanma gibi başarılarıda bulunmakta.

HaberSinisa Markota,
2005’ten 2007 ye kadar Split’te ve 2007’den 2009’a kadar Zagreb’te  hem oyunculuk hem antrenörlük yapmış , 2009 -2012 yılları arasında ise Hırvatistan milli takımlar altyapı sorumlusu olarak Split bölgesinde görev almıştır. Son  sezonunda Katar’da antrenörlük hayatına devam eden Sinisa Markota yeni sezonda Türkiye Hentbol Erkekle Süper Liginde görev yapmış ilk yabancı antrenör olacak.

HaberAyrıca yabancı oyuncu konusunda ise eski oyuncuları Ukrayna’lı Oleg Kumogorodsky ile de anlaşan Mersin Hentbol kadrosunu güçlendiriyor.

1979 doğumlu, 191 cm boyunda olan Oleg, sağ oyun kurucu pozisyonunda yer alıyor.  2007-2008 EHF Kupası ve 2008-2009 sezonunda Mersin Yenişehir Belediyespor forması giyen Oleg, 4 Ağustos’ta Mersin’de olacak ve yeni antrenör ile birlikte imzayı atacak.

Kulübün onursal Başkanı İsmet Güllü’nün Ukrayna’da transfer çalışmalarına devam ettiğini belirten Osman Özoğlu, " Hem kulüp başkanı, hemde sportif menajer olarak takımımın yanında olacağım. Yabancı antrenör  Sinisa Markota , Türkiye Hentbol Liglerinde görev yapan ilk yabancı antrenör olacak. Kendisinden altyapılarla ilgili özellikle Hırvat Hentbol Ekolü üzerine fayda sağlayacağımızı düşünüyorum. Ardından da altyapısı ile güçlü bir yapıya kavuşmak istiyoruz.

Bu sene lig çok zor ve çetin geçecek. İnşalah kulübümüz ve bizim için hayırlı olur. Bu zor sezonda güçlü bir kadro için transfer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle menajer Agron Hayrettin ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde transferler netlik kazanacak" dedi.

Bakmadan Geçme