Mersin’in En Hırslı Hentbolcusu

Aslında Futbolcu olmak istedi ama okul bahçesinde yapılan bir anons onu hentbolcu yaptı. Mersin Hentbol Takımının sol kanat oyuncusu Ayhan Özenç Alan özel konuğumuz.

Mersin Hentbol Spor Kulübünün 23 Haziran 1991 Doğumlu hentbolcusu Ayhan Özenç Alan,  Hentbolhaber.Net’in özel konuğu oldu ve sorularımızı yanıtladı.

HaberHentbol Camiamızın genel bir eksikliği olan "Kim kimdir?" sorusuna hep bir eksik cevap verir yada veremeyiz. Ayhan, Kendinden biraz söz edermisin, Hentbole nasıl başladın? Neden 7 Nolu forma?

Ayhan Özenç Alan:
İlk önce Hentbol Ailesine merhaba diyerek, sorularınıza başlamak istiyorum. Hiç aklımda böyle bir spor dalı yoktu. Her küçük çocuk gibi bende bir futbol hastasıydım ve fanatik Fenerbahçeliydim. Büyüyünce hep futbolcu olmak isterdim. ilk okulda okulun futbol takımına girmek istemiştim ama herkes çok büyüktü ve bende çekinirdim onlardan. Birgün derse girmeden Andınımızı okuduktan sonra anons yapıldı  "Yarın saat:09.00 da okulumuzun hentbol takımımıza seçmeler var" Açıkcası bende gideyim "Ne kaybederim ki spordur." dedim ve o günden sonra hayatım ona göre şekillendi.

7 Forma numarasının benim için uğurlu olduğuna inananlardanım. Bir ara 7 numara giyen benden yaşça daha büyük olan bir oyuncu geldi. Doğal olarak bende 7 forma numarasını ona bıraktım. Ardından düşündüm ve 77 giyeyim  dedim. Çift 7 numara belkide daha da uğurlu gelecektir.

Ayhan,Türkiye’de İlk defa erkek takımları içerisinde yabancı antrenör olarakSinisa Markota görev yapacak. Bu konu hakkında düşüncelerin nedir?

Ayhan Özenç Alan :Bunun Türk Hentbolü için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bizim içindeçok büyük avantaj yabancı antrenör Sinisa Markota ile çalışmaktan buradaherkes çok mutlu. Gelişimlerimiz adına bize katkıda bulunabileceğinidüşünüyorum.
 

Haber

Sinisa Markota ile iletişimi nasılsağlıyorsunuz. Özellikle antremanlarda olsun maç esnasında  olsun oyunstratejileri konusunda.

Ayhan ÖZenç Alan:
Profesyonel spor yapan herkes bilir ki; sporun dili her yerde aynıdır.Genellikle Ozan Eresken takıma ingilizceden çeviri yapıyor. Külübümüzdeantrenörümüzle aynı dili konuşan ve burada 2-3 yıldır görev yapansporcularımız da var. Bu zaman zarfında onlarda Türkçe’mizianlaşabilecek kadar öğrendiler. Onlar sayesinde de sıkıntı yaşamıyoruz.Hentbol her yerde aynıdır. Oyun stratejisinde de gayret herkes uyumlu.


Ayhan özel hayatınızda neleryapmaktan hoşlanırsın?Hayatınızda Sadece Hentbol yok sonuçta!

Ayhan Özenç Alan: Aileme zaman ayırırım çoğu zaman evde olurum. Hayvanları çok severim. Hiçbirini ayırmam evimizde 8. yıldır  kedibesliyoruz, tam 7 tane. Tüm ailecek hayvanları  çok seviyoruz. Herkedimizin ayrı ayrı ismi var, onlara o kadar alıştık ki bizden birilerigibiler aile bireyi gibi.
 

Haber

Fenerbahçe hastasıyım. hiç bir maçını kaçırmam. Spor dalı hiç farketmez,yenilmesini asla hazmedemem. Umuyorum ki ilerleyen dönemlerdeFenerbahçe ve Galatasaray’dan Hentbol Şubelerini açmalarını bekliyorum.Bu bizim Türk Hentbolümüzü çok kademe yükseltecektir.

Mersin Hentbol ilk hafta önemli bir galibiyet elde etti. Antalyaspor’uyenmeyi başardınız? Bundan sonra Mersin Hentbolun hedefi nedir?

Ayhan Özenç Alan : Evet zor bir galibiyet oldu. Eksik oyuncularımız vardı. Ama bu bir bahaneolmamalı. Maçın son bitiş düdüğüne kadar heyecan içinde bir maç  oldu.Dostluk çerçevesinde geçen maçta kazanan taraf biz olduk. İlk haftayıkayıpsız kapatmak güzel. Bundan sonraki maçlarımızı da kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Kısacası Mersin Hentbol olarak üst sıralarda yer almak en büyük hedefimiz.
 

Haber
Ayhan , Senin Hedeflerin Neler?

Ayhan Özenç Alan: Her sporcu gibi bende takımımla başarılar kazanmak isterim Kupalar, Şampiyonluklar kim istemez ki! Hergün kendimi geliştirmek içinçalışıyorum. Türkiye’de ilerde hocalarım, arkadaşlarım, hentbolseverlertarafından iyi anılmak istiyorum.

Ayhan , Genellikle maçlarda çok hırslı bir yapın var. Zaman zaman da kaçan gollerden sonra çok kızdığını görüyoruz. Bunun sebebi nedir? Kısacası Mersin’in en hırçın hentbolcusu diyebilir miyiz sana?

Ayhan Özenç Alan: Kaybetmeyi hiç sevmiyorum, hazmedemiyorum.Tribündenizleyen bir çok kişide 20’ye 40’a girdiğin zaman seni tanıyamıyoruz, çokfarklı oluyorsun diyor. Maç içinde haksızlıklara gelemiyorum. Kaybetmeyikimse istemez. Ama hırslı olmak güzel kendimi daha iyi adapteedebiliyorum maça. Kaçan gollerden sonra da kendime kızıyorum hırsımdan dolayı. Ama amacım hep kazanmak takımıma faydalı olmak. Kısacası sebeb bu.

Mersin’de hentbol konusunda gelişim nasıl? Müsabakalarda taraftar tribünlerde yer alıyor mu?

Ayhan Özenç Alan: Mersin Hentbolü gün geçtikçe gelişiyor. Mersin’in Süper Lig’de bir takımıolması bunda büyük etken. insanlar maça geliyorlar, izliyorlar. Eşlerimiz,dostlarımız spor salonunun önünden geçen insanlar merak edip geliyorlarve hoşlarına gidiyor. Çekişmeli olan bir müsabaka  daha da çok ilgi çekiyor. Gün geçtikçe hentbole olan sevgi artıyor, umuyorum ki daha da artacaktır.
 

Haber

Türk Hentbolu ve Mersin Hentbolunda ilerleme sağlamak için oyuncuların üzerine düşen görev nedir?

Ayhan Özenç Alan:  Başarı. Başarı olduğu sürece Türk hentbolümüz gelişecektir. Aynı şey Mersin hentbolü içinde geçerli.

Son olarak eklemek istedikleriniz varsa  Hentbol Severler ile paylaşır mısınız?


Ayhan Özenç Alan:
Sizleride tebrik ediyorum. Çok güzel çalışmalarınız var. Neredeyseyazılarınızın y%100’ünü okudum. Hentbolün gelişimi için sizinçalışmalarınızda bunda pay sahibi oluyor.  Tüm hentbol severlere nerde olursa tribünlerde yer almasını temenni ediyorum.Bu sene Hentbol Süper Ligi gerçekten çok çekişmeli. Keyifli maçlarda görüşmek dileğiyle diyorum ve Hentbolhaber.Net’e teşekkür ediyorum.

Bizde Hentbolhaber.Net ekibi olarak Ayhan Özenç Alan’a yeni sezonda başarılar dileriz.
 

NOT:Bu Haber Hentbolhaber.Net’e Aittir Kaynak Gösterilmeden Yayınlanmaması Önemle Rica Olunur.

 

Bakmadan Geçme