Mersinli Hentbolculardan Zafer Bayramı çoşkusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen çim hentbolu müsabakalarına, Mersinli gençler ve sporseverler büyük ilgi gösterdi.

HENTBOLHABER.NET – Adnan Menderes Bulvarı Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında, çim hentbolunda yıldız kızlar kategorisinde 6 takım 50 sporcu kıyasıya mücadele etti.

“Amacımız Mersinlilerle beraber bu coşkuyu birlikte yaşamak”

Sporseverlerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikler hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın Bu yıl 100. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna, biz de sportif etkinliklerle katılıyoruz. Yüzme şenliği yaptık. Basketbol ve çim hentbolu turnuvaları düzenledik. Amacımız Mersinlilerle beraber bu coşkuyu birlikte yaşamak. 30 Ağustos akşamı da Forum AVM’den başlayıp, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bitecek bir kortej yürüyüşümüz olacak. Bütün halkımızı davet ediyoruz”diye konuştu.

“Hentbolun sadece salonda değil çimde de oynanabileceğini gösterdik” de 

Gençlerin bu tür etkinlikler ile daha fazla kaynaşabileceklerini düşündüğünü söyleyen Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Serkan Barutçu ise “30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında çok güzel bir etkinlik oldu. Hentbol sporunun sadece salonlarda değil, açık alanlarda da oynanabileceğini sporseverlere gösterme imkanı bulduk. Çimde, plajda oynayabilecek seviyede çocuklarımız da var. Bu tip etkinliklerle de daha fazla kaynaşabileceklerini düşünüyorum” dedi.

“Halkımızın hentbolu tanıması için eşsiz bir organizasyon”

Organizasyonun çim hentbolunu topluma tanıtmak adına çok önemli bir işlevi yerine getirdiğine inandığını söyleyen genç sporcu Sera Demir, “Çok mutluyuz. Yaptığımız sporu öncelikle halkımıza tanıtmak, bizim için çok büyük bir zevk. Çünkü hentbolun açık havada da oynandığını göstermek bizim için önemli. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi de güzel bir şey” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Yağmur Güler, “Çok güzel bir fikir. Özellikle bu iklimde burada olması hepimizi çok mutlu etti. Etraftaki insanlara hentbolu tanıtabilmek bize ayrı bir gurur kattı” derken, Saadet Nisa, “30 Ağustos için burada toplandık. Hepimiz hentbolu çimlerde oynadığımız için çok mutuyuz. Böylece şehrimiz hentbolu tanıyor” dedi.

2 gün süren müsabakaların ardından katılımcı sporcuların tamamına Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Hentbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Serkan Barutçu tarafından etkinlik anısına madalya takdim edildi.

 

Bakmadan Geçme