Merzifon istediğini aldı

Erkekler Türkiye Kupası 1. Tur F Grubu açılış maçında Köyceğiz Belediyesi SK ile Merzifon Belediyesi SK karşı karşıya geldi.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Muğla Ortaca Spor Salonu’nda oynanan  mücadeleyi İldeniz Kaygusuz – Gökhan Adıgüzel hakem ikilisi yönetti.

Karşılaşmanın hemen 1.dakikası dolmadan Köyceğiz Belediyesi sk büyük bir şansızlık yaşadı.İkili mücadele esnasında Muğla temsilcisinde dizine darbe alan Dmytro Dych sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı.

Mücadelenin ilk 5 dakikası 3-3 beraberlikle geçilse de daha sonra savunmasını sertleştiren Süper Lig temsilcisi Merzifon Belediyesi SK oyuna ağırlığını koymaya başladı. Hızlı hücumla  özellikle Emre Keskin,İdris ve Daniel ile etkili olan Amasya temsilcisi,  farkı giderek açmaya başladı.15.dakikayı 11-6, 20.dakikayı da 15-8 üstünlükle ile geçen Merzifon Belediyesi  devre sonuna kadar skor üstünlüğünü sürdürdü.

Haber

Özelikle savunma prensiplerinden taviz vermeyen Merzifon Belediyesi  son saniye de 7 metre atışını değerlendiremese de soyunma odasına 20-12 üstünlükle gitti.

Maçın gidişatı 2 devrede değişmedi. Köyceğiz Belediyesi’nin farkı kapama çabaları yeterli olmayınca, aradaki skor  farkını giderek açan Merzifon Belediyesi, sahadan 44-26 galibiyet ile ayrılarak kupaya galibiyet ile başladı. Emre Keskin ve İdris’in  bulduğu gollerin yanı sıra Tomiç ile Daniel’in etkili oyunu ile Süper Lig temsilcisi farka gitmesini bildi.

Merzifon Belediyesi alt ligden bir takımla oynamasına rağmen özelikle savunmada oyunun hiç bir anında gevşemedi. Sertlikten taviz vermedi. Bu sezon 1 ligde mücadele edecek olan Köyceğiz Belediyesi SK maçın başında yabancı oyuncsu Dych ‘in sakatlanması ile büyük şansızlık yaşadı.Buna rağmen Muğla temsilcisi oyunun bazı periyotlarında kombine hücumlar yaptı ve bu sezon için olumlu sinyaller verdi.




Bakmadan Geçme