Mesut Ilgın: 𔄚. yarı tempomuza ayak uyduramadılar”

Erkekler Süper Ligi ilk hafta karşılaşmalarının son maçı Beykoz Belediyespor ve Hatayspor arasında yapıldı. Beykoz galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası Beykoz Belediyespor Başantrenörü Mesut Ilgın değerlendirmelerde bulundu.

ÖZGE UĞULU / HENTBOLHABER.NET – 38-27 Beykoz galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası Beykoz Belediyespor Başantrenörü Mesut Ilgın değerlendirmelerde bulundu. Ilgın, Hatayspor’un yeni bir takım olmasına rağmen Süper Lig’e iyi başladığının fakat tempolu bir oyun sayesinde takımının galip geldiğinin altını çizdi. Avrupa Kupası maçını da değerlendiren Ilgın, maçın başında çok zorlandıklarını devamında ise maçı dengelediklerini belirtti.

Ilgın: “Hatay, Süper Lig’e yeni çıktığı için heyecanlıydı ve maça coşkuyla başladılar. Yeni kurulduğu için bizim de tanımadığımız bir takımdı. İlk maçlar her zaman zor olur. Biz de tedirgindik. Bizim için ilk yarı zor geçti ama hızlı, tempolu ve bol rotasyonlu bir oyunla rakip yoruldu. 2. yarı tempomuza ayak uyduramadılar. Bulduğumuz gollerle maçın kilidini açtık. Sonlara doğru genç oyuncularımızı da oyuna kattık. Onları da oyuna katmak bizim açımızdan iyi oldu. 2. yarı itibariyle rahat bir galibiyet oldu. İlk yarı gerçekten zordu. Geniş kadro olmamızın avantajını kullandık. Rakibimiz de iyi bir takımdı. Sonraki maçlarda da başarılar diliyoruz. Eminim ki daha güzel işler yapacaklardır” dedi.

“İlk başta eyvah dedik”

Avrupa kupası maçında bir ara beraberliğe çok yaklaştıklarını belirten Ilgın, “Avrupa’daki maç felaket başladı. İlk başta eyvah dedik. Maçta bir türlü istediğimizi yapamadık ama Tahir büyük rol oynadı. Takım sıkıştığı zamanlarda Tahir dış atışlarla rakip savunmasını çözdü. Biz de Tahir ile birlikte golleri bulmaya başlayınca rahatladık. Maça ağırlığımızı koyarak dengeledik. 3-4 gol farkı ile maçı sonuna kadar getirdik. Hatta bir ara beraberliğe çok yaklaştık. Maçı kazanabilirdik ama yaptığımız basit hatalar mağlup olmamıza neden oldu. Keşke galip olsaydık ama turu geçtiğimiz için de mutluyuz” diye konuştu. 

 

Bakmadan Geçme