Mesut Ilgın: 'Modern hentbol konusunda iddialıyım'

Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Mesut Ilgın, Hentbolhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Acar Davut'un hazırlayıp sunduğu Hafta Ortası programının canlı yayın konuğu oldu.

YILMAZ ACAR DAVUT/ HENTBOLHABER.NET – Ilgın, kadro yapılanması başta olmak üzere Süper Lig’de ve Avrupa’da takımının hedeflerini paylaştı. Çok genç ve içine sinen bir takım oluşturduklarını söyleyen Ilgın; modern, hızlı hentbol konusunda iddialı olduklarını aktardı. Genç bir takım olduklarının altını çizen Ilgın, ilk amaçlarının oynadıkları oyundan zevk almak olduğunu belirtti.

“Transfer istemiyorum”
Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Mesut Ilgın, kadro yapılanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçen sene bütün takımlar için çok sıkıntılı bir sezon oldu. Sezon biter bitmez de transferlere başladık. Biz zaten her sene bu politikayı uyguluyoruz, transferleri çok erken bitiriyoruz. Bu sene de genç, gerçekten benim çok içime sinen pırıl pırıl bir takım yaptık. Çok koşan, çok mücadele eden, mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan, modern hentbol oynamaya çalışan bir takım oluşturduk. Gençlerden kurulu olmanın handikaplarını da yaşıyoruz, böyle olacağını da biliyorduk, bunu sineye çekiyoruz. Bu sene böyle geçecek ama oturtacağız bazı şeyleri. Oturduğu zaman da daha az hata yapan, daha modern hentbol oynayan bir takım oluşturacağız. Transfer istemiyorum. Çok ince eleyip sık dokuyarak her mevkiye iki oyuncu aldık. Her mevkide oynayan oyuncularımız da çok değerli. Kendi aramızda oynadığımız maçlar dahi çok güzel oluyor, lig maçları gibi oluyor. Dar bir kadro, daha tecrübeli oyuncularla da lige katılabilirdik ama bu dezavantaj olacaktı. Hedef 7-8 oyuncuyla yukarılara oynamaktansa gençleri kazanmaksa… Oynadığımız oyundan da keyif almaksa, derinliği olan bir kadro oluşturduk. Çok memnunum. Bu kadroyla da ligin sonuna kadar gideceğiz.”

Modern Hentbol vurgusu
Ilgın sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli ama sürekli hızlı ve modern hentbolu takıma telkin ediyoruz. Bu şekilde oynayacağız. Amacımız şampiyon olmak ya da Türkiye Kupası’nı kazanmak diyemem ama Avrupa Kupaları’na katılabileceğimiz bir sıralamada bitirirsek bizim için çok büyük başarı olacak. Gerçekten ligimizde çok iyi, çok ciddi yatırım yapmış takımlar var. Ormanspor, Beşiktaş, Spor Toto, İzmir, Nilüfer Belediyesi… Lig çok zor olacak. Avrupa Kupaları’na katılabileceğimiz bir sıralamada tamamlamak çok güzel olur. Bizim hedefimiz olabildiğince en üst sıralarda ligi bitirmek. Avrupa Kupası’na katılacak bir sıralamada bitiremezsek de bu takımdan, bu gençlerden birkaçını Milli takıma hatta Avrupa’ya yollamak. O bizi daha mutlu edecek. Sürekli aramızdaki konuşmalarda bunun üzerinde duruyoruz. Çocuklara Avrupa hedefiniz olsun, Milli takım hedefiniz olsun, orada kendinizi gösterin diyoruz.”

“Mücadeleyi asla bırakmayacağız”
Ilgın: “Koşan bir takım olacağımız, lig boyunca mücadeleyi asla bırakmayacağımız, modern hentbol oynayacağız konusunda iddialıyım. Her zaman İsveç Milli takımını örnek gösteriyorum. İsveç gibi oynayacağız. Asla bundan da ödül vermeyeceğiz. Bu konuda da iddialıyım. Şampiyon olacağız, Türkiye Kupası’nı alacağız demiyorum, öyle bir hedefimiz yok. Olursa başımız gözümüz üstüne. Hem takımlarda hem kulüplerde hentbolun çok gerisinde kaldık. Dünya nasıl oynuyorsa öyle oynamaya çalışacağız.”

“Lig bu sene daha çekişmeli olacak”
Ilgın: “Bu sene daha çekişmeli bir lig olacak. Beşiktaş güzel bir takım yaptık, yabancıları çok kaliteli, çok nokta atışı transfer yaptılar. Onlar da derinliği olan bir kadro. Ormanspor Süper Lig’e güzel bir giriş yaptı, çok değerli oyuncuları kadrosuna kattılar, gençlerle harmanladılar. İzmir bildiğimiz İzmir, bir de iyi yabancı oyuncu almışlar. Nilüfer keza öyle. Spor Toto takımını büyük oranda korudu. Gerçekten güzel takımlar. Bütçe olarak da üst seviyede takımlar. Biz de gençlerle, onlarla mücadele etmeye çalışacağız.”

“Avantajı korumak istiyoruz, kolay değil!”
Ilgın son olarak Avrupa’daki Hurry Up maçına değindi ve şunları söyledi: “Avrupa’da oynadığımız Hurry Up… Gerçekten işimiz hiç de kolay değil. O kadar hızlı hentbol oynuyorlar ki… İlk maçta onlar çok hata yaptı rövanşta biz de hata yapabiliriz. 32-23 gibi çok büyük bir avantajımız var. İlk yarı oldukça gergin bir maçtı, ikinci yarı kafa kafaya giderken rakip çok basit hatalar yaptı biz bunları değerlendirdik. Birden bire fark oluştu. Aynı şey orada bizim de başımıza gelebilir. Gevşememek lazım. Geçmişte çok acı tecrübelerimiz var. Erken sevinmemek gerek. Avantajımızı orada da korumaya çalışacağız. Oraya rahat gitmemek lazım. Kolay değil.”

 

Bakmadan Geçme