Metropol SK, Erkekler Süper Ligi’nde

Erkekler Süper Ligi’ne bir ekibin daha katıldığı THF tarafından resmi açıklanmasa bile kulüp tarafından açıklandı.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu 10 Temmuz’da bir araya gelerek bazı kararlar aldı. Bu kararların içerisinde Kadınlar Süper Lig takım sayının arttırılması ve Erkekler Süper Ligi’ne başvuru yapmayan takımların değerlendirilmesi de gündem maddeleri içerisinde idi.

THF’den resmi açıklama olmamasına rağmen Bursa Osmangazi Belediyesi SK ve Sivas Belediyesi SK kendi web sayfalarında Kadınlar Süper Ligi’ne davet edildiklerini açıkladılar. Erkekler Süper Ligi’nde de başvuru koşullarını yerine getirmeyen ekiplerin yerine ( resmi olmasada Mersin Hantaş ve Adana Çukobirlik) Erkekler 1.Lig Play-Off finallerinde 3. ve 4. olan ekipler sırası ile davet edildi. Geçen hafta içerisinde Play-Off 3.sü  Akçaabat Tütün SK açıklama yaptı ve Erkekler Süper Ligi’nde mücadele edeceklerini ifade ettiler. Dün akşam saatlerinde de Play-Off 4.sü Metropol Spor Kulübü sosyal paylaşım sitesi üzerinden ” METROPOL SPOR SÜPER LİG’DE. ERKEKLER HENTBOL SÜPER LİGİ’NE YÜKSELDİK” diye mesaj yayınladı.

Haber

Kulüplerden yapılan bu resmi açıklamalara göre Erkekler ve Kadınlar Süper Ligi’nde gelecek sezon 4 yeni ekip yer alacak.

 

 

Bakmadan Geçme