MHK Başkanı Barbaros Yılmaz’dan önemli açıklamalar

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Barbaros YILMAZ , Türkiye'nin Hentbol Haber Ajansı Hentbolhaber.Net'e son günlerdeki gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu.

Barbaros Yılmaz , bu sezon Süper Lig başta olmak üzere, 1.Lig hem de 2.lig de mücadele eden tüm ekipler üst düzey bir mücadele sergiliyorlar. Her müsabaka ayrı ayrı bir heyecana şahit oluyor ve ekipler tüm güçlerini ortaya koyuyorlar. Bu müsabakalarda görev alan Hakemlerimiz ve Gözlemcilerimiz kesinlikle adaletli şekilde müsabaka yönetmeye çaba sarfediyorlar. Tüm kulüpler bizim için aynı değere sahip ve onlara aynı mesafedeyiz. Tüm branşlarda olduğu gibi bazı maçlarda ufak tefek hatalar olabiliyor. Ancak bu hataların mağlubiyetleri haklı çıkarmaması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum.  Bazı konularda da “SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN” un bazı maddelerini aktarmak isterim.

Özellikle ilgili kanunun 20.maddesinde şöyle yazılmakta:

“Hakemler, gözlemciler ve temsilciler

MADDE 20 – (1) Spor müsabakalarında görev yapan Hakem, Gözlemci ve Temsilciler bu görevleriyle bağlantılı olarak kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılır.”

Ve bu kanunun 22.maddesinde ise

“MADDE 22 – (1) Sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklamada bulunan kişilere, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde, beşbin Türk Lirasından ellibin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(2) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin spor kulübü veya federasyon yöneticileri tarafından işlenmesi halinde, birinci fıkra hükmüne göre verilecek ceza beş katına kadar artırılır.

(3) Birinci fıkra kapsamına giren fiilleri işleyen kişiler, ayrıca idari tedbir olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanır. Bu yasak, kararın verildiği tarihten itibaren üç ay süreyle uygulanır. Koruma tedbiri olarak yasak kararının uygulanmasına ilişkin esas ve usuller, bu tedbir bakımından da uygulanır. Ancak 18 inci maddenin sekizinci fıkrası hükmü bu kişiler bakımından uygulanmaz.

(4) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, haber verme ve eleştiri hakkının sınırları aşılarak yayımlanması halinde, ilgili basın ve yayın organının işleticisi olan gerçek veya tüzel kişiye, yüzbin Türk Lirasından beşyüzbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin tekrar tekrar yayımlanması halinde, haber verme hakkının sınırları aşılmış kabul edilir.” diye belirtilmektedir.

Bu sebeble ilgili maddelere dikkat edilmesi büyük önem taşımakta. Bu vesile liglerin kalan kısmında Takımlarımıza, Hakemlerimize ve Gözlemcilerimize başarılar diler, Tüm Hentbol Unsurlarının özellikle ilgili maddelere gereken özeni göstereceğini umut ederim” dedi.

Bakmadan Geçme