MHK Başkanı İlk Yarıyı Değerlendirdi

Türkiye Hentbol Federasyonu, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Barbaros YILMAZ, Türkiye Hentbol Liglerinde görev yapan Hakemler ve Gözlemciler ile ilgili olarak, ilk yarıyı Hentbolhaber.Net’e değerlendirdi.

HaberBarbaros YILMAZ, sözlerine sezon öncesi çalışmaları anlatarak başladı. Yılmaz, 2012-2013 hentbol sezonunun, 2011-2012 sezonunda olduğu gibi yine çok çekişmeli maçlara sahne olduğunu belirterek, "Sezon başı hakem ve gözlemci seminerlerinde hakem ve gözlemcilere verdiğimiz eğitim çalışmaları çok verimli ve olumlu geçti, Klasman Hakemlerimizin performans testleri, kural eğitimleri ve sınavları titizlikle yapıldı, Klasman Gözlemcilerimizin de aynı şekilde, yeni sezona hazırlanmaları açısından kural bilgileri, eğitimleri ve sınavları yapıldı."dedi.

DÜNYA VE AVRUPA HENTBOLUNU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

HaberYILMAZ , liglerimizdeki kalitenin her geçen yıl artarak devam etmekte olduğunu belirterek, "Merkez Hakem Kurulumuz da Dünya ve Avrupa hentbolünün hızlı gelişimini yakından takip ederek, güncel olan tüm gelişmeleri, eğitim çalışmalarında ve toplantılarda hakem ve gözlemcilerimize aktarmaktadır.

Buna paralel olarak Hakem ve Gözlemcilerimiz de, Türk hentbolunun kalitesinin artması  açısından ellerinden gelen tüm gayreti göstermektedirler, bu gelişimin takibi kurulumuzca her fırsatta yapılan çalışmalar da, hem görsel hem de teorik olarak sezon boyu devam etmektedir."dedi

HAKEMLERİMİZİN VE GÖZLEMCİLERİMİZİN MARKA DEĞERİ YÜKSELDİ

YILMAZ ,"Geçtiğimiz sezon başlayan ve yine bu sezon da devam eden Süper Lig maçlarının her hafta NTVSPOR kanalından, Birinci Lig maçlarımızın da ÇAY TV kanalından yayınlanması  kulüplerimizin ve  müsabakalarda görevli hakem ve gözlemcilerimizin marka değerini yükselmiştir. Bu yayınlar Türk hentbolunun uzun yıllardır özlemini çektiği görsel takibinin ve reklamının yapılmasına neden olmuş ve hentbol sporuna olan ilginin artmasına sebep olmuştur. Ayrıca yine geçen sezon yayın hayatına başlayan HENTBOL MAGAZİN dergimiz de, kalitesiyle yazılı basında hentbolun  sesi  olmuş, üstüne katarak hentbolumuz adına çok güzel işlere imza atmaktadır. Bu çalışmalara öncü ve destek olan Federasyon Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."dedi.

HaberYILMAZ , hakemlerin  müsabakalarda yönetimlerine değinerek," Bilindiği gibi hentbol liglerinde doğu, batı, güney, kuzey olmak üzere coğrafyamızın yedi bölgesindeki illerimizde,  her hafta 45-50 civarında müsabaka oynanmaktadır. Doğru bir bakış açısı ile bakarak  takım sporlarının hepsinde olduğu gibi, bu kadar yoğun sayıda oynanan liglerimizdeki 1-2 maçta yaşanabilecek olumsuzlukların, doğal görülmesi gerekmektedir.

Teknik adamlarımız ve yöneticiler takımlarından nasıl her maçta mükemmel bir performans beklemekte ise, bizde hakemlerimizin hata oranlarını her maçta, en az seviyede görmeyi ve daha kaliteli bir yönetim sergilemelerini istiyoruz."dedi.

HAKEM DEĞERLENDİRMELERİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİLMEKTE

YILMAZ , Hakemlerin performans değerlendirmeleri ile ilgili olarak, "Federasyonumuzun adil, tarafsız, ilkeli çalışmalarına katkıda bulunmak, kurulumuzun ve temsilcilerimiz olan hakem ve gözlemcilerimizin öncelikli görevidir. Bu görevin sorumluluğunda çalışmalarımız sürmektedir. Türk Hentbol Hakemliği her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Camiamız kesinlikle bilmelidir ki, her müsabakanın hakem değerlendirme raporlarıgörsel kayıtları, MHK tarafından MHK’ye gönderilen emaillerde, pazartesi ve salı günleri titizlikle analiz ve takip edilmektedir."dedi.

Haber

YILMAZ son olarak, "Her zaman kazananın veya kaybedenin olacağı spor da, taraf olmamak sadece ve sadece hakem müessesinin işidir. Çok küçük hatalarda da, çok ağır eleştirilerin yapılması kimseye bir şey kazandırmayacaktır, zaman zaman özeleştiri yapmayı da unutmamak gerektiği düşünülmelidir. Eski bir Uluslararası bir hakem olarak ülkemde ve yurt dışında çok önemli müsabakalarda görev aldım. Şunu açık yüreklilikle söylemek isterim ki, her branşta dünyanın en iyi hakemlerinin bile bazen hata yapabildiği spor kamuoyunca çok iyi bilinmektedir. Israrla söylüyor ve hataların en az seviyede olmasını arzu ediyorum, bu arada insan unsurunu unutmamayı, hoşgörü ve samimiyetin çok şeyin üstesinden geleceğini de söylemek istiyorum.

Sezonumuzun ikinci yarısında takımlarımızın ve hakemlerimizin performanslarının artarak devam edeceğine inanıyor, 2013 Yılının hentbol camiasına hayırlı, sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl olarak şans getirmesini diliyor saygı ve sevgilerimi iletiyorum." diyerek sözlerini bitirdi.

 

Bakmadan Geçme