Milli mesaiden şampiyonluk düğümüne

Hentbolhaber.Net ekibinde yer alan ve “Hafta Ortası” programını sürdüren Yılmaz Acar Davut, milli mesaiden, şampiyonluk düğümü olan Spor Toto – Beşiktaş Aygaz maçını yerinde izleyerek izlenimlerini paylaştı.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Bu hafta yolculuklarla birlikte perşembe gününden pazar gününe kadar süren kısa bir hentbol turnesine çıktım. Aksaray’da oynanan Türkiye-Rusya kadın Milli takım maçının akabinde Ankara’daki Spor Toto-Beşiktaş Aygaz maçına hareket ettim.

Aksaray’daki Milli organizasyon güzel ve sorunsuzdu. Milliler iyi başladığımız karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Maalesef skor malumun ilanı niteliğinden öteye geçmedi. Gönül isterdi ki büyük beklentilerle gidip beklentilerimizin karşılandığı bir maç olsundu ama ne beklenti büyüktü ne de sonuç beklentiden farklıydı… 

Haber

Organizasyondan, teknik-taktikten, sonuçtan ziyade; federasyon başkanının böylesi bir karşılaşmada olmaması beni oldukça irrite eden bir durumdu. Türkiye Hentbol Federasyonu’nu temsilen aslen Aksaraylı olan THF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Kadın Hentbol takımından sorumlu As Başkan Hakan Gümüşsoy’un haricinde bir yönetim kurulu üyesi var mıydı, inanın onu da görmedim. Aksaray protokolü haricinde bir protokol mensubu var mıydı, inanın onu da görmedim. 

Başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin olmaması salgın şartlarından dolayı mazur görün denilebilir elbet, sağlık her şeyden önemli, mazur da görelim madem. Ama peki acaba uzaktan bağlantı yoluyla, mesela soyunma odasına bağlanıp, teknik heyet ve sporculara başarı dileklerini iletmiş midir sayın başkan? Eğer ilettiyse geri alıyorum irrite olma durumunu, salgına pay biçiyorum Millilerin yanında olmayışını… 

Bir de ek yapmadan Milli mesaiyi kapatamayacağım… Rusya karşılaşmaya özel uçakla geldi, aynı uçakla döndü. Salgından dolayı iptal edilen uçuşlardan etkilenmedi yani, sağlıklı da bir yolculuk oldu onlar için. Türkiye kadın Milli takımı öyle mi peki, hayır. Şimdiden söyleyeyim Hentbol Kadınlar Süper Ligi bir hafta ertelenecek. Çünkü Rusya’nın uçuş kısıtlamasına takılacak Milliler. Fazladan birkaç gün Rusya’da kalacaklar yani, tarifeli uçakla uçacaklar. Kendi sağlığı için maça gelmeyen Başkan, aynı hassasiyeti Milliler için gösterecek bir girişimde bulunmadı yani görünen. Kastamonu’nun yaptığını federasyon yapamadı, bir özel uçak tutup da gidemedi Rusya’ya!

Haber

MAESTRO SEYMEN!
Milli maç akabinde THF salonunda Spor Toto-Beşiktaş Aygaz maçını izlemeye gittim. ‘Maçın öyküsü’ gelir herhalde taşlamasının üzerine notlar almaya başladım. Notları bir yazı havuzunda nasıl birleştiririm diye düşünürken, olduğu gibi aktayım buraya dedim. 

**(Maç önü) Spor Toto’da müthiş bir kenetlenme var.

**(İlk 5 dakika) Çok agresif savunma yapıyorlar. 

**(İlk 10 dakika) Spor Toto oyun için organizasyonda daha etkili.

**(İlk 20 dakika) Abi Spor Toto şiir gibi pas çeviriyor.

**(İlk yarı) Spor Toto bir an olsun kaybedecek izlenimi vermedi. 

Haber

**(İkinci yarı) Coşkun neler çıkartıyor öyle, Halil İbrahim neler yapıyor, Can çok yoruldu, Spor Toto çok ekstra işler yapıyor, konsanstrasyon çok iyi. Spor Toto son dakikalarda oyundan düşecek mi, Beşiktaş’ta kırmızı kartlar oyunu Toto lehine kopardı. 

Haber

**(Maç geneli) Spor Toto Antrenörü Serdar Seymen salonun tek hakimi, kontrol tamamen onda. Tam bir maestro. Amigoluk dahi yaptı, protokolü ayağa kaldırdı. İnanan, isteyen, odaklanan, kenetlenen Spor Toto kazandı. 

**(Maç sonu) Ulusal liglerde izlediğim en kaliteli maçlardan birisiydi. Spor Toto sonuna kadar hak etti.

Haber

Antrenör Serdar Seymen nezdinde Spor Toto’nun tüm teknik heyet ve oyuncularını tebrik ederim. Sporcularını yalnız bırakmayan onlarla birlikte sevinen, heyecanlanan Spor Toto yönetimini de mutlulukla takip ettiğimi belirteyim. Uzun yıllardır süren Beşiktaş hegemonyası yıkılacak mı, bekleyip görelim! 

Bakmadan Geçme