Milli Takım kadrosu neden bu şekilde seçildi?

A Milli Kadın takımımızın, 2018 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 6. Eleme grubunda oynayacağı İspanya ve Almanya müsabakaları için aday kadro açıklandı.

HENTBOLHABER.NET – A Milli Takım Antrenörü Serdar Eler, A Milli Kadın takımımızın, 2018 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 6. Eleme grubunda oynayacağı İspanya ve Almanya müsabakaları için aday kadroyu açıkladı. 

Aday kadro açıklandıktan sonra ortaya çıkan bazı eleştiriler ve yorumlar ile ilgili olarak Serdar Eler, A Milli Takım Kadrosunun neden bu şekilde seçildiğini resmi olarak açıkladı.

İşte Serdar Eler’in açıklamaları;

“Hentbol tarihimizde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına A Milli Takım seviyesinde katılamamış olmamız büyük, güçlü ve spora bu kadar meraklı ülkemize ve bizlere yakışmamaktadır. Yıllar sürecinde bir çok kez ucundan yakaladığımız ve en son Çek Cumhuriyeti maçlarıyla bir kez daha katılma şansını kaçırdığımız Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına milli takımımızı götürebilmek boynumuzun borcu olmalıdır. Bu mihenk noktası ile yeniden yola çıkmaya, orta vadeli bir plan ile çok uluslararası müsabaka yaparak yıldız ve genç milli takımlardan gelen birlikteliklerini, şimdi de a milli takımda devam ettirebilecek bir yaş jenerasyon ile milli takımımızı orta vadede dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılma hedefiyle yeniden yapılandırma kararı aldık.

Bu güne kadar ve biz göreve geldiğimiz andan itibaren geçen süre içerisinde birlikte çalıştığımız, Türk hentbolunun en kaliteli oyuncuları ve güçlü karekterleri olarak nitelendirebileceğimiz ve halen aktif olarak liglerde oynayan bazı değerli tecrübeli oyuncularımız bu oluşturulan jenerasyonda yer almadılar. Milli takım kadrosu oluşumunda bizim görüşümüz hiçbir zaman değişmemiştir. Milli takımlar her zaman o an için en formda olan oyuncuların yeridir.. Bundan sonra ki süreçte de bu kalitede ki tecrübeli oyuncularımızın gerektiğinde milli takımlara tarafımızca çağrılacağını ve bu sporcularımızında içten görev ve milli takım bilinciyle bu görevlere geleceğini bilmekte ve belirtmekteyiz.

Bu konu bizim için gayet açık net ve spekülasyona kapalı bir konudur.

Yine söylediğim gibi orta vadede böylesi bir planlama yapmak zorunluluğu doğmuş olup, değerli meslektaşlarımın ve özellikle milli takımlarda antrenör olarak görev yapmış arkadaşlarımızında önemli görüş, destekleri ve teşvikleriyle böylesi bir kadro ile çalışmalarımızı planladık..

Eylül 18 de kampa girecek takımımız, 21-24 eylül tarihlerinde davetimize olumlu cevap veren İtalya ve Makedonya milli takımları ile hazırlık müsabakaları yapacak. Bu müsabakalara tüm değerli antrenör arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. Bu süreçte değerli görüş eleştiri ve fikirlerimizi yüz yüze, açık yüreklilik samimiyet ve dürüst biçimde paylaşmış oluruz diye düşünüyoruz.

Göreve geldiğimiz ve devam etmekte olan bu süreçte, teknik kadroya göstermiş oldukları güven ve destek için , başta sayın başkan Bilal Eyuboğlu’na yönetimine ve özellikle milli takım sorumlusu sayın Hakan Gümüşsoy’a, genel sekreter Mutlu Kadıoğlu ve menajerlerimiz Deniz Tanın ve Erdal Ceyhan’a huzurunuzda teşekkürlerimizi sunuyoruz.

40 yıldır sabırla beklenen hedeflere ulaşabilmek için bekleyen camiamızı da milli takımlarımıza destek vermeye davet ediyoruz. Bu hedeflenen sürecin hep birlikte başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için camiamızın birbirine olan güven ve desteklerinin önemini bir kez daha vurgularken tüm değerli takımlarımıza hayırlı sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz” 




Bakmadan Geçme