Milli Takıma Bilimsel Program

Türkiye A Milli Bayan Hentbol Takımı, Hentbol Federasyonu ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) arasında imzalanan protokol gereği AÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) imkanlarını kullanarak, üniversitenin öğretim görevlileri gözetiminde kamp yapıyor.


Milli Takım Teknik Direktörü Hikmet Vurgun
, Türkiye HentbolFederasyonunun Eğitim Kurulu ve Yönetim Kurulu’nda Eskişehir’den değerli hocalarımızın bulunduğunu belirterek, bu doğrultuda yapılan protokol sonundaAÜ ile ortak çalışma başlattıklarını kaydetti.

Haber

 

 

Öncelikle durumtespiti, eksikliklerin saptanması ve tekrar bunların üzerinde çalışıptoparlamanın üzerinden durduklarını anlatan Vurgun, şöyle konuştu:

"Kuvvet,teknik ve taktik boyutlar var. Şu anda kampta 20 sporcu bulunuyor.İstediğimiz düzeyde değiliz. Yaklaşık 10 gün sonra normale döneceğiz.Durum tespitinde iki boyut var. Kuvvet ve güç bizim için önemli.Oyuncularımız sezonun getirdiği sıkıntılardan dolayı çok düzenliçalışmama ve maç yoğunluğundan şikayetçi. Bu da kuvveti etkilemiş.Hızlanma, ivmelenme, yön değiştirme, sıçrama, atış gibi parametrelerbizim için hayati önemi sahip, ancak bu konulardan biraz sıkıntılarımızvar. Bu süreçte, Eskişehir’de 12 gündür kamptayız. Bundan sonraki süreçdaha önemli. Oyuncularım fedakarca çalışıyor."

Vurgun, 50 günlükkamp sürecinde oyuncularda bıkkınlıkların yaşanabildiğini, Eskişehirgibi sosyal ve sanatsal bir kentte takım oyuncularının boş zamanlarınıdeğerlendirdiğini bildirdi.

Haber

Bakmadan Geçme