Milli Takımda Akdeniz oyunları öncesi şok gelişme!

22 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenecek 18. Akdeniz Oyunları öncesi Türkiye'yi ciddi bir tehlike ile karşı karşıya.

HENTBOLHABER.NET – Üniversite sınavına girecek olan öğrenci sporcular, Akdeniz Oyunları’nda yer alamayacak. Bu sporcuların yerine dahil edilmesi beklenen isimler de kötü bir haberle karşılaştı.

Oyunlarda Türkiye’yi çeşitli branşlarda temsil edecek yaklaşık 20 civarında sporcu, üniversite sınavına mı girecek yoksa Akdeniz oyunlarında formamı giyecek? 

Türkiye, bu sporcuları oyunlara götüremediği gibi, yerine de herhangi bir oyuncu dahil edememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Daha önce yapılan görüşmeler sonucu üniversite sınavına girecek olan sporcular İspanya’da gözetmen dahilinde sınava gireceklerdi. Ancak İspanya uygun koşulların olmadığı gerekçesi ile bu başvuruyu reddetti.

İspanya’daki yetkililer, ”Güvenlik sebebiyle burada üniversite sınavı yapamıyoruz. Mevcut kadrolarla gelin” yanıtını verdi.

A Milli Erkek Takımımızda öğrenci sporculara dönüldü ve milli takım kadromuzda yer alan Halil İbrahim Öztürk ile Görkem Biçer’e durum anlatıldı ve kararları soruldu. Halil İbrahim Öztürk, Milli Takımımız ile İspanya’da olmayı kabul ederken, Görken Biçer, üniversite sınavına girebilmek için kadrodan çıkarılmasını istedi.  A Milli Takım Başantrenörü İlker Şentürk, Görkem’in kararı sonrası kadrodan çıkardı ve yerine Osman Zeki Tepekurdu’yu kadroya dahil etti.

Sorun Çözülmedi

Kadrodan çıkartılan Görkem yerine kadroya dahil edilen Osman Zeki’ye bu sefer akreditasyon verilmedi. İspanya, sonradan bildirilen oyunculara ne yazık ki akreditasyon vermedi. Yaşan bu gelişmeler üzerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi harekete geçti.

TMOK harekete geçti, yeniden durum değerlendirmesi yapıldı

Teknik kadroları şoke eden bu gelişmelerin üzerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi harekete geçti. İspanya’daki yetkililerle durumun önemi ve zarureti paylaşıldı. İspanya’daki yetkililer ise bayram sonrasında bu konunun çözüme kavuşacağı bilgisini Türk yetkililere iletti.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre akreditasyonların kabul edileceği, sıkıntıların ortadan kalkacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme