Milli Takımımız Bulgaristan’da

U18 Milli Takımımız, Erkekler 18 Yaş Şampiyonasında (Men's 18 EHF Championships 2016) mücadele etmek üzere Bulgaristan’a gitti. İşte EHF’nin getirdiği yeni sisteme ve eleme turnuvalarına ilişkin tüm detaylar…

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) himayesinde düzenlenen Genç yaş kategorileri şampiyonalarında 15 Ağustos’ta (yarın) yeni bir dönem başlıyor.

Bulgaristan, Gürcistan ve Litvanya’da 15-21 Ağustos tarihlerinde oynanacak Erkekler 18 Yaş Şampiyonaları (Men’s 18 EHF Championships 2016) EHF tarafından getirilen yeni sistemin uygulandığı ilk organizasyon olacak.

M18 EHF EURO İÇİN TIKLAYINIZ

Avrupa’nın en iyisi 16 takımın katılımıyla Perşembe günü Hırvatistan’da başlayan 2016 Erkekler 18 Yaş Avrupa Şampiyonası (M18 EHF EURO 2016) da yeni sisteme göre bu 3 merkezde yapılacak turnuvalara bağlı… 

Şöyle ki;

Hırvatistan’daki şampiyonada en kötü sonucu alan 3 takım 2018 Erkekler 20 Yaş Şampiyonaları (Men’s 20 EHF Championships 2018) adı altında düzenlenecek turnuvaya katılacak. 15-21 Ağustos tarihlerinde oynanacak Erkekler 18 Yaş Şampiyonalarında (Men’s 18 EHF Championships 2016) ilk üç sırayı alan takımlar ise 2018 Erkekler 20 Yaş Avrupa Şampiyonasına (Men’s 20 EHF EURO 2018) doğrudan katılmaya hak kazanacak.

AVRUPA ŞAMPİYONALARI YENİ OYUN SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE HANGİ GRUPTA?

Bulgaristan’da biri 5 diğer 6 takımdan oluşan iki grupta, Gürcistan ve Litvanya’da ise dörder takımdan oluşan ikişer grupta mücadele edilecek.

Türkiye, Bulgaristan’da Finlandiya, Bulgaristan, Lüksemburg, Faroe Adaları’nın bulunduğu B Grubunda ter dökecek.

Bulgaristan’da ilk tur maçlarının ardından A ve B gruplarında ilk sırayı alan takımlar final oynayacak. Gürcistan’da ve Litvanya’da gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı final oynayacak. Diğer takımlar ise klasman maçlarına çıkacak.

MİLLİ TAKIMIMIZ BULGARİSTAN’A GİTTİ

U18 Milli Takımımız 3 ile 14 Ağustos tarihlerinde Ankara’da kamp yaptı. Milliler, 6-11 Ağustos tarihlerinde Mısır ve İran Milli takımları ile Süper Lig ekibi  Merzifon BSK ile hazırlık maçları oynadı.

U18 Milli Takımımız, bugün Bulgaristan’a hareket etti.

Haber

MAÇLAR CANLI YAYINLANACAK

Her turnuvanın maçları resmi siteden canlı yayınlanacak.

BULGARİSTAN MERKEZİ MAÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ (TÜRKİYE’NİN MAÇLARI) **
GÜRCİSTAN MERKEZİ MAÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
LİTVANYA MERKEZİ MAÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

FİKSTÜR

Türkiye’nin bulunduğu Bulgaristan merkezinde ilk tur maçları 15-20 Ağustos arasında oynanacak. 18 Ağustos dinlenme günü olacak. Final maçı 21 Ağustos günü oynanacak.

Gürcistan ve Litvanya merkezlerinde 15,16 ve 18 Ağustos günlerinde, yarı finaller 20 Ağustos’ta ve final maçı 21 Ağustos’ta oynanacak.

ÜÇ MERKEZDE HANGİ ÜLKELER MÜCADELE EDECEK?

Bulgaristan merkezi takımları

A GRUBU
Macaristan
Makedonya
Ukrayna
Ermenistan
Kosova
Kıbrıs Rum Kesimi

B GRUBU
Türkiye
Finlandiya
Bulgaristan
Lüksemburg
Faroe Adaları

Litvanya merkezi takımları

A GRUBU
Estonya
Hollanda
İtalya
Moldova

B GRUBU
Avusturya
İsrail
Yunanistan
Litvanya

Gürcistan merkezi takımları

A GRUBU
Romanya
Bosna Hersek
Letonya
Gürcistan

B GRUBU
Belarus
Karadağ
Belçika
İngiltere

Bakmadan Geçme