Milliler Norveç’e Mağlup Oldu

A Milli Erkek Hentbol Takımımız, 2014 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemeleri 5. Maçında Norveç'e 32-20 mağlup oldu.

Adana Yüreğir Spor Salonunda oynanan ve NTV Spor’dan da canlı olarak yayınlanan karşılaşmaya Millilerimiz iyi başlayamadı. Maçın başlarında 4-0 geriye düşen Millilerimiz, 10. dakikada beraberliği yakaladı: 5-5 

Hücumda özellikle Tolga ile goller bulan Ay-Yıldızlı Milli Takımımız, kalede Taner’in başarılı kurtarışları ve iyi savunma yaptı. İlk yarının son hücumunda Can ile gol bulan Millilerimiz, ilk yarıyı 13-13 berabere tamamladı.

İkinci yarıda Millilerimiz, hücumda gol bulmakta zorlandı. Norveç savunmada iyi bir görüntü çizerken, aradaki farkı açarak maçı 32-20 kazandı.

 Bu sonuçla Norveç, Fransa’nın ardından 6 puanla Danimarka’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

 Milli Takımımız gruptaki son maçında 15 Haziran Cumartesi günü TSİ 16:00’da Fransa ile deplasmanda karşılaşacak.
 
 Öte yandan karşılaşma öncesi Milli Takımımıza veda eden Beşiktaş’ın kalecisi İbrahim Demir’e hentbola verdiği hizmetlerden ötürü Federasyon Başkanvekili Haydar Arslan, Yönetim kurulu üyeleri İsmet Güllü, Murat Barçın ve Mehmet Demirel tarafından plaket, çiçek ve imzalı Milli Takım forması takdim edildi.

Bu sonuça Erkek Milli Takımımız farklı yenillmiş gibi gözüksede Akdeniz Oyunları için umut verdi. Özellikle yoğun bir idman programının ardından Üst düzey iki tane naç oynayacak A Milli Erkek Hentbol Takımımız Akdeniz Oyunlarına hazır olarak gitmiş olacak.

 

TÜRKİYE: 20 – NORVEÇ: 32

 Salon: Yüreğir

 Hakemler: Sorin-Lauentiu Dinu, Constantin Din (Romanya)

 Türkiye: Coşkun, (Taner), (Murat,), Alican 3, Alp Eren 4, Ali Kemal, Onur, Taner, Şenol 1, Uğur, Durmuş, Ercan, Can 5, Tolga 5, Tuğberk 2, Gökhan

 Teknik Direktör: Adnan Öztürk

 Norveç: Everik, Myrhol 3, Lund, Tvedten 5, Mamelund 4, Rambo 2, Hansen 5, Christensen, Joendal 1, O’Sullivan 1, Björnsen 4, Gullerud 1, Sörheim, Paulsen 2, Tangen, Reinkind 4

 Teknik Direktör: Zeljko Tomac

 İki Dakika Cezası Alanlar: Alp Eren, Uğur, Durmuş, Can, Tolga, Tuğberk (Türkiye), Myrhol, Mamelund 2, O’Sullivan, Sörhem (Norveç)

İlk Yarı: 13-13

Bakmadan Geçme