Millilerimiz kayıpsız ilerliyor

U18 Milli Takımımız, Faroe Adaları’nı 33:27 mağlup ederek EHF Şampiyonasında ikide iki yaptı.

HENTBOLHABER.NET – Erkekler 18 Yaş Şampiyonasında (Men’s 18 EHF Championships 2016) Bulgaristan merkezi B Grubunda mücadele eden U18 Milli Takımı, ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Lüksemburg galibiyetinden sonra Faroe Adaları’nı da 33:27 ile geçen Ay Yıldızlı gençlerimizde motivasyon üst seviyede.

İlk yarısı 13:19 biten karşılaşmada Faroe Adaları 3, millilerimiz 1 mola kullandı. Ay Yıldızlılar verilen tek penaltı atışını gole çeviremezken rakip 4 penaltı atışının üçünü gole çevirdi.

Günün diğer maçında ise Lüksemburg ile Finlandiya 29:29 berabere kaldı.

Haber

“ZORLU MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR”

Beşiktaş Genç Takımının antrenörlüğünü de yapan Türkiye Baş Antrenörü  Yusuf Ali Kurt; “Başlangıçta zorluklar yaşadık ancak çabuk toparlandık. Bundan sonraki tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz ancak Bulgaristan ve Finlandiya zorlu rakipler. İşimiz kolay olmayacak” dedi.

Kaleci Altan Ceylan (Beşiktaş); “Çok mutluyuz. Kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Temmuz ayından bu yana iyi hazırlandık ve karşılığını alıyoruz. Tüm maçlarımızı kazanıp Avrupa Şampiyonasına katılmak istiyoruz” dedi.

“TÜRK SPORCULARI DAHA GÜÇLÜYDÜ”

Faroe Adaları Baş Antrenörü Ingi Olsen, maça iyi başladıklarını ancak Türk sporcularının fiziksel olarak kendilerinden güçlü olduğunu ve bu fark nedeniyle çok zorlandıklarını söyledi. Olsen; “Sizden çok daha güçlü bir takıma karşı oynamak gerçekten çok zor. Fırsat bulduğumuzda gol üretemedik. Takımı geliştirmemiz lazım” dedi.

4 gol atan Faroe Adaları oyuncusu Brandur Halgirsson ise; “İlk devrede iyi oynadık ancak sonrasında Türkiye’ye teslim olduk. İyi organize olamadık ve kaybettik” dedi. 

ŞAMPİYONALAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ

Maçın yıldızları

Brandur Halgirsson ve Mücahit Özalp (Orta Oyun Kurucu – Ankaraspor)

Goller

Mücahit Özalp 8 gol ile maçın en skorer ismi olurken milli takımın diğer gollerini şu sporcular kaydetti: Doruk Pehlivan 7,  Görkem Biçer 5,  Şener Can 4,  Gürkan Soğukpınar 3,  Erdoğan Sürer 3, Samet Kanberoğlu 2, Emre Bakır 1

Bakmadan Geçme