Mini-Mini Türkiye Şampiyonası sona erdi

Amasya’da gerçekleştirilen Mini-Mini Türkiye Hentbol Şampiyonası sona erdi.

2005-2007 doğumlu kız ve erkek minik sporcuların mücadele ettiği Mini-Mini Türkiye Hentbol Şampiyonası Amasya’da yapıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden 14 erkek, 13 kız takımın katıldığı şampiyonanın maçları 22 Haziran ve Hamit Kaplan spor salonlarında oynandı. Şampiyonanın Final grubu maçları ise 28 Haziran Pazar günü Hamit Kaplan spor salonunda yapıldı. Erkekler finalinde Nevşehir Ortahisar SK ile Amasya Şehzadeler Sk karşı karşıya geldi. Adına yakışır bir şekilde kıran kırana geçen maçı 18-15 kazanan Nevşehir Ortahisar Belediye Göreme SK oldu. Erkekler 3.-4.’lük maçında ise Amasya Tekhan Gençlik spor ile Ankara Gazi Koleji karşı karşıya geldi. Maçı 11-7 kazanan Ankara Gazi Koleji üçüncü oldu.

Kızlar finalinde ise Kastamonu Spor Kulübünü 13-8 yenen Kahramanmaraş Altın Kızlar spor Kulübü şampiyon oldu. Bayanlar 3.-4.’lük maçında ise Amasya Atatürk Lisesi SK, Amasya Tekhan Gençlik Spor kulübünü 9-6 yenerek üçüncülüğü elde etti.

Final maçlarının ardından kupa ve madalya töreni düzelendi. Katılan takımların sporcularına madalyaları verilirken, dereyece giren takımlara kupa ve madalyalarını Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Hüseyin Güneş, şampiyona koordinatörü Mustafa Gödek ve Federasyon temsilcileri takdim etti.

Haber/ Fotoğraf : Ekrem Özsoy

Bakmadan Geçme