Mısır, Olimpiyatlarda ışık saçıyor

Tokyo 2020’de gün erkeklerin günü idi. Birbirinden zevkli müsabakalar ekran başında izleyenleri mücadele ve kazanma azmi ile doyurdu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Tokyo 2020 bugün oynanan maçlara değinecek olursak:

Haber

A GRUBU

ARJANTİN:23 BREZİLYA:25

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Erkekler Hentbol de günün ilk maçı Güney Amerika derbisine sahne oldu. Bu karşılaşmaya gelene kadar henüz galibiyeti bulunmayan Arjantin ve Brezilya’nın mücadelesinde gülen taraf Sambacılar oldu.

Arjantin’in oldukça verimsiz hücum performansı sergilediği ilk devreyi Brezilya 14-7 önde tamamladı. Arjantin ikinci karşılaşmanın 2.yarısında daha etkili oynasa da çabaları galibiyet için yeterli olmadı. Sahadan 25-23 galibiyetle ayrılan Brezilya 4.maçların ardından Brezilya ilk galibiyeti aldı. Arjantin ise ilk 3 karşılaşmada olduğu gibi yine mağlubiyet almaktan kurtulamadı.

Güney Amerika derbisini kazanan Brezilya’da Joao Pedro Silva 7 (7/8), Haniel Langora da 4 gol (4/5) kaybetti.

Bu mağlubiyet ile çeyrek final şansını kaybeden Arjantin’de ise Romino Martinez 6 gol  ile en golcü oyuncu oldu.

Her iki takımda maç boyunca 7 metre çizgisinden 2 ‘şer gol (Arjantin 2/3, Brezilya 2/2)  Arjantin 4 , Brezilya ise 5 defa 2 dakika cezası aldı.

FRANSA: 36 İSPANYA: 31

A Grubunun liderini belirleme yolunda büyük önem taşıyan maçta İspanya ile Fransa karşılaştı. Bu mücadeleye çıkana her iki takımda oynadığı 3 maçı da kazanmıştı.

Hücumda yüksek isabet oranı oynayan Fransa ilk yarıda gol bulmakta fazla zorlanmadı. Rakibinin basit top kayıplarını değerlendiren Fransa soyunma odasına 18-12 üstünlükle gitti. İspanya’nın 2.yarıdaki çabaları maça ortak olmaya yetmeyince Fransa bu karşılaşmayı 36-31 kazandı. Bu sonuçla Fransa yenilgisiz liderliğini sürdürürken İspanya ilk mağlubiyetini aldı. Böylece her iki takımda grup karşılaşmalarının tamamlamasına 1 maç kala çeyrek finale kalmayı garantiledi.

Fransa adına %90 hücum isabet oranı (9/10) ile oynayan Nedim Remili maçın en golcü ismi oldu. Hücumlarda %100 isabet kaydeden (7/7)  ve 7 gol atan Hugo Descat ile İspanya ağlarını 4 defa (4/6) havalandıran Nicholas Tournat Fransa adına öne plana çıkan isimler oldular.

İspanya da en golcü isimler Fransa filelerine 5’şer gol atan Aleix Gomez (ve Alex Dujshebaev (5/8) oldular.

 

Haber

ALMANYA:28 NORVEÇ:23

A grubunda oynayan günün son maçında çeyrek finale kalmayı hedefleyen Almanya ve Norveç karşı karşıya geldi. Hücumda kötü bir gününde olan Norveç, Almanya karşısında istediği oyunu maç boyunca oturtamadı. Hakemlerin 6 defa 2 dakika cezası alması nedeniyle Norveç 12 dakika eksik  oynarken bu avantajı iyi değerlendiren Almanya karşılaşmayı 28-23 kazandı. Karşılaşmanın ilk devresi de 14-11 Almanya lehine sonuçlandı.

Bu karşılaşmanın ardından 2.galibiyetini alarak Norveç ile puanını eşitleyen Almanya rakibi gibi çeyrek final şansını son maça bıraktı.Almanya da bu karşılaşmada 3 defa 2 dakika cezası alırken 7 metre atışlarının (6/6) hepsini gole çevirdi. Norveç kazandı 3 tane atışında sadece 1 gol bulabildi.

Norveç filelerine 6 gol bırakan (6/6) Uwe Gensheimer Almanya adına en golcü oyuncu oldu. Almanya’da Timo Kastening de 5 (5/7) golle maçı tamamladı. Norveç ‘in yıldızı Sander Sagosen 7 golle maçın en skorere oyuncusu olsa da bu golleri 15 denemede buldu.%47 ile oynayan Sagosen’ in dışında Magnus Joendal 5 (5/9) ile oynadı.

Norveç’in  %50 (23/46) hücum isabet yüzdesiyle oynaması İskandinav ülkesi adına maçın kaybedilmesindeki faktörlerden biri oldu.

Haber

 

B GRUBU

BAHREYN: 32 JAPONYA: 30

Olimpiyatlara oyunlarında henüz galibiyeti bulunmayan ev sahibi Japonya, yine 3 karşılaşmayı kaybeden Bahreyn ile B grubunda günün ilk maçında karşılaştılar. Japonya ilk yarıyı 17-16 önde tamamlanmasına rağmen üstünlüğünü ikinci 30 dakika da sürdüremedi. Sahadan 32-30 galibiyetle ayrılan Bahreyn bu sonuçla Olimpiyat Oyunları tarihinde hentbol de ilk galibiyetini de aldı.

Maç boyunca hakemler sadece 1 defa 7 metre için düdük çalarken Bahreyn bu fırsatı değerlendiremedi.

Her iki takımda 4 defa 2 dakika cezası aldı.

Bahreyn’de Husain Al Sayyad (7/10) ve Mohammed Ahmed (7/9) 7’şer golle oynadı.Merza Ali (5/6) ile Muhammet Ali ‘de (5/6) toplam 10 golle galibiyete katkıda bulundular.

Japonya’da ise Hiroki Motoki 7 golle  (7/7) karşılaşmayı tamamladı.

İSVEÇ:22 MISIR:27

Günün sonucu merakla beklenen maçlarından birinde İsveç, Olimpiyat Oyunlarında aldığı sonuçlar ve gösterdiği performansla dikkat çeken Mısır ile karşılaştı.

Mısır kalecisi  Karim Hendawy’ in kalesine adeta duvar ördüğü maçta İsveç gol bulmakta zorlandı. Etkili hücum silahlarına karşın Mısır defansı ve kalecisini geçemeyen İsveç ilk yarıda 13-9 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da görünüm değişmedi. Mısır skoru korumasını bilirken farkın azalmasına izin vermedi.

Dünya Şampiyonası’nda yakaladığı çıkışı Olimpiyat Oyunlarında da sürdüren Mısır güçlü rakibini 27-22 mağlup ederek altın değerinde bir galibiyet elde etti. İsveç bu sonuçla ilk yenilgisini alırken Mısırda elde ettiği 3.galibiyetle puanını 7’ye yükseltti. Her iki takım da grup karşılaşmalarının tamamlamasına 1 maç kala çeyrek finale kalmayı garantiledi.

Her iki takımda kazandıkları 7 metre atışlarının (3/3)  hepsinde isabet sağlarken yine iki takımda 2 defa 2 dakika cezası aldı.

Mısır kalecisi Karim Hendawy %45 (17/38) gibi yüksek bir kurtarış yüzdesiyle oynayarak galibiyete önemli katkıda bulundu .

%100 isabet oranı ile 6 kaydeden Sanad Mohammed takımının en skorer oyuncusu olurken Omar Yahia  da maçı 5 golle (5/10)

Yine %100 ile oynayan Lucas Pallas’ın 7 golü İsveç’in galibiyeti için yeterli olmadı.

PORTEKİZ :28  DANİMARKA: 34

B Grubunda günün son maçında 2016 Olimpiyatları şampiyonu Danimarka bu büyük organizasyona ilk defa katılan Portekiz ile karşılaştı. Karşılıklı gollerle geçen mücadelenin ilk devresini Danimarka 1 gol farkla 20-19 önde tamamladı. Oldukça gollü geçen ilk yarının ardından maçın ikinci bölümünde takımların hücum yüzdeleri düştü. Daha iyi savunma yapan Danimarka farkı açarak karşılaşmayı 34-28 kazandı.

Danimarka bu sonuçla 4.maçların ardından firesiz yoluna devam ederken çeyrek finale kalmayı garantiledi. 1 galibiyet ve 2 puanda kalan Portekiz’in durumu ise 1 Ağustos Pazar günü oynanacak son maçların ardından belli olacak.

Portekiz maç boyunca kazandığı 2 tane 7 metre atışını gole çevirirken Danimarka aynı noktadan hepsi Mikkel Hansen ile olmak üzere 5 gol (5/6) buldu.Portekizli oyuncular 4 defa 2 dakika ile cezalandırdı.Hakemler Danimarka için 3 kez 2 dakika cezası verdi.

Danimarka ‘da Mikkel Hansen 9 golle (9/19 ) maçın en golcü oyuncusu olurken Mattias Gidsel  %100 hücum isabeti ile 7 gol kaydetti. Jacob Holm (4/7) ve Lasse Svan (4/%)  toplam 8 golle galibiyete katkıda bulundular.

Portekiz de ise Diogo Branquinho 4 golle (4/5) maçı tamamladı.

Haber

5 ÇEYREK FİNALİST BELLİ OLDU

Erkekler Hentbol de 4.maçların tamamlamasının ardından çeyrek final bileti alan 5 takım belli oldu. Buna göre Fransa, İspanya, Danimarka, Mısır ve İsveç son 8 takım arasına kalmayı başardı. Çeyrek final oynayacak son 3 takım 1 Ağustos ‘da oynanacak son maçların ardından belli olacak.

Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Erkekler Hentbol de gurplar da oynanacak son maçların programı ise şöyle;

1 Ağustos 2021 PAZAR

A GRUBU

08.15 İspanya-Arjantin

10.15 Norveç-Fransa

13.30 Almanya-Brezilya

B GRUBU

03.00 Portekiz-Japonya

05:00 Mısır-Bahreyn

15.30 Danimarka-İsveç

Bakmadan Geçme