Mızrakçı ‘Galibiyetin Mimarı Sporcular’

Hentbol Erkekler Süper Lig ekibi Ankara İl Özel İdare hafta sonu deplasmanda oynamış olduğu müsabakada, Beşiktaş’ı kendi evinde yenmeyi başardı.

Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü 3’te 3 yaparak yoluna devam ediyor.Hafta sonu oynanan müsabakada Son Şampiyon, aynı zamanda Süper Kupa Şampiyonu Beşiktaş’ı kendi seyircisi önünde 25-27 yenmeyi başaran Ankara İl Özel İdare’de,  Antrenör Murat MIZRAKÇI yapmış olduğu yazılı açıklamada:

"Çok güzel bir galibiyet ama…

Öncelikle bugüzel galibiyetin gerçek mimarları olan sporcularımı gösterdiklerimücadeleden doğru kutluyorum. Sahada 60 dk. boyunca üst düzey birmücadele gösteren ve kazanmayı gerçekten isteyen bir takım vardı. Birantrenör için çok güzel bir gün yaşattılar bana. Fakat takım olarak bugalibiyetin değerini arttırmak için bundan sonrasında çok daha dikkatliolmamız gerektiğini unutmamalıyız." dedi

KALECİLERİMİZ ÖNEMLİ ROL OYNADILAR
 
Mızrakçı müsabaka ile ilgili olarak: "Hafta boyunca rakibimizin gücünü, oyuncu kalitesini, kadrogenişliğini ve saha avantajını bilerek fakat bizim için önemliolanın kendi oyunumuz olduğunu düşünerek hazırlandık. Bu hazırlığıntemelinde de savunma yapmak ve bunundevamında da hızlı oynamak vardı. Takım olarak ta bunu sahaya iyiyansıtınca güzel bir galibiyet aldık. Bu arada kalecilerimizden debahsetmek gerekiyor. Çünkü gerçekten galibiyet için kalenin ne denliönemli olduğunu bir kez daha gösterdiler.Müsabaka içerisinde kritik anlardaki performansları bizi galibiyete götürdü.

LİGİN KALİTESİ ARTTI
Mızrakçı, Erkekler Süper Liginbu sene daha  zor olduğunu. Gelen yabancıların iyi göründüğünü, takımların oluşturduklarıkadrolarda neredeyse birbirlerine denk olduğunu ve bu durumun Türk Hentbolü için önemli birkazanç  olcağını düşündüğünü açıkladı. Ligin kalitesi arttı ve bu artış maçlardaki bu zorluk derecesi Milli Takımımızada olumlu yansıyacağını umduğunu belirtti.
 
İYİ MÜCADELE VE SAVUNMA
 
Maçta çok önemli bir performans ortaya koyan 1990 doğumlu kaleci Yunus ÖZMUSUL yapmış olduğu açıklamada:
 
"Çok mutluyuz. İstanbul’da Beşiktaş gibi bir takıma karşı böyle birgalibiyet almak çok önemli. Biz yeni oluşan bir ekibiz fakat kısa zamanda kaynaştık.
 
Geçenhafta ki Niğde maçında ne yazıkki hem takım olarak hemde kişisel olarakiyi bir performans ortaya koyamadık. Fakat hafta boyunca hocalarımızınolumlu yaklaşımı ve desteği ile bu maça hazırlandık. Takım olarak çokiyi mücadele ettik. Bende üzerime düşeni yapmaya çalıştım. Gerçektenönümde bana çok yardımcı olan bir savunma vardı. Umarım bu havamız ligsonuna kadar sürer ve sezonu hedeflediğimiz yerde bitiririz." dedi.

Bakmadan Geçme