Montpellier rahat kazandı

Presov karşısına çıkan Montpellier Şampiyonlar Ligi 2016/17 Sezonuna başarılı bir başlangıç yaptı.

HENTBOLHABER.NET – C Grubundaki tek VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu Fransız ligi ikincisi Montpellier, Eleme Grubu 1’den gelen TATRAN Presov karşısında ikinci yarıda yükselen performansı ile kazandı.

MONTPELLIER GÖZÜNÜ KUPAYA DİKTİ

PRESOV’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

*Savunma uzmanı Radoslav Pekar’ın yokluğu TATRAN Presov için büyük sorun oldu.

*Savunma sistemleri 5:1 ile 6:0’ı kullanan Montpellier özellikle maçın ikinci yarısında bu değişimleri iyi uyguladı.

*Montpellier Sol Oyun Kurucusu Vid Kavticnik yedi gol ile en skorer isim oldu.

*Fransız ekibi ikinci yarıda 10/11 oranında hızlı hücum verimliliğine ulaştı.

MAÇIN HİKAYESİ

Montpellier HB (FRA) – TATRAN Presov (SVK) 28:23 (14:14)

TATRAN Kaptanı savunma uzmanı Radovan Pekar, sol elindeki sakatlık nedeniyle Fransa’ya gelemedi. Onun yokluğu Slovak tarafı için büyük bir darbe oldu ve eksikliği özellikle ikinci yarıda iyice belli oldu. Presov’un Pekar’ın yokluğunda C Grubu rakiplerine karşı savunmada nasıl önlem alacağını iyi düşünmesi gerek.

Montpellier Teknik Direktörü Patrice Canayer, devre arasında kalecileri değiştirdi. Kaleye Vincent Gerard yerine yeni transfer Nikola Portner geçti. Canayer ayrıca 5:1 ve 6:0 arasında yaptığı savunma sistemi değişiklikleriyle rakibin direncini iyice kırdı.

MAÇI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Canayer derin kadrosunu kullanılarak maç boyunca oyuncu değiştirirken Fransız ekibi TATRAN’ın teknik faullerinden en iyi şekilde yararlanarak bolca hızlı hücum yaptı.

Canayer; “İlk maçlar her zaman sıkıntılı olur. Ama bu galibiyeti hakettik. Bu sezon Son 16’nın ötesine geçmek istiyoruz. Bu yüzden hücumda daha etkili olmak ve oyunu bir sonraki seviyeye taşımak gerek” dedi.

Oliver Rabek altı gol ile TATRAN’ın en skorer ismi oldu Slovak ekibi kanat bölgesinden atak yapamayınca ve Montpellier kalecilerinin güçlü performansı ile verimlilikte büyük sorun yaşadı.

TATRAN’a kıyasla büyük taktik çeşitliliği gösteren Montpellier galibiyete rahat ulaştı.

Tomas Cuncik / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: MHB Facebook 

Bakmadan Geçme