“Moral ve puan açısından önemli bir maçtı”

Temposu ve gerilimi yüksek bir maç sonunda evinde Trabzonspor’u mağlup eden Anafen Koleji SK’nın Antrenörü Çetin Tiryaki 2 puanı son dakikaya kadar disiplini elden bırakmamakla elde ettiklerini söyledi.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Erkekler Süper Ligi’nin 4. Hafta karşılaşmalarında Anafen Koleji SK  evinde Trabzonspor’u çekişmeli bir maç sonucunda 1 sayı farkla mağlup etti.

Sert bir rekabetin gerçekleştiği maçtan sonra görüşlerini aldığımız Anafen Koleji SK Antrenörü Çetin Tiryaki hentbolhaber.Net’e yaptığı açıklamada sezona geçen seneden çok farklı sayılabilecek bir kadro ile girdiklerini belirtti. Çetin Tiryaki;  Hazırlık sezonu, turnuvalar, kupa maçları derken Beşiktaş Mogaz, Gençlerbirliği ve Mersin maçlarını oynadık. Sezona hızlı bir başlangıç yaptık” dedi.

Trabzonspor maçının kendileri ve rakipleri için kritik olduğunu kaydeden Çetin Tiryaki, Trabzonspor’un sakatlıklardan dolayı eksik olmalarına rağmen verdikleri mücadelenin takdir edilesi olduğunu söyledi. Tiryaki; “Seyir zevki ve heyecanı yüksek bir maç oldu. İki taraf da maçtan kopmadı ve maçı alabilecek performans sergiledi” dedi.

Anafen’in maçı daha önce koparması gerektiğini düşündüğünü belirten Tiryaki, iki takım kalecilerinin başarılı kurtarışlarının mücadeleyi çok çekişmeli bir hale getirdiğini kaydetti.

Trabzonspor’un son 2 dakikaya 2 gol önde girmesine rağmen bu avantajını koruyamadığını bununlar beraber ev sahibi Anafen’in maçı almak için oyun disiplininden kopmadığını söyleyen Tiryaki; “Son bir dakikada 2 gol atıp maçı kazanan sporcularımı ayrıca kutluyorum” dedi.

"TRABZONSPOR LİGE YÖN VEREN BİR TAKIM OLACAKTIR"
Anafen Koleji Antrenörü Çetin Tiryaki sözlerine şöyle devam etti: “Beşiktaş Mogaz dahil olmak üzere her takımda iniş ve çıkışlar yaşanacaktır. Biz de motivasyonumuzu ve birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz taktirde hentbol adına güzel işler yapacağımızı ümit ediyorum. Trabzonspor’un sakat sporcularının takıma dahil olduklarında ilerleyen haftalarda lige yön veren bir takım olacaktır. Anafen ailesi olarak Trabzonspor’a başarılar diliyoruz. 

Ligin çekişmeli geçeceğinin sinyallerinin verildiğini belirten Çetin Tiryaki; "Şu an sezonun başındayız. Çekişmeli geçen maçlarda ve herkesin birbirine denk olduğu bir ligde 1 puan bile çok önemli olacaktır.  Bütün takımlara, gözlemcilere ve hakem arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme