“Mücadele dozu en yüksek karşılaşma oldu”

Beşiktaş ile Eskişehir Ormanspor müsabakasını Hentbolhaber.Net ekibinden Ece Aslı Ergez kaleme aldı.

HaberBeşiktaş, yeni kadrosuyla ve yeni salonuyla ilk maçına Hentbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Eskişehir Ormanspor karşısında çıktı.

Süleyman Seba Spor Kompleksi’nin yenilenmiş hali çok güzel olmuş. Salonda siyah renk hakim olurken, parkelerdeki açık ton birleşimi kesinlikle çok şık durmuş. Tabii bu salonun güzel olmasından daha önemli olan şey tamamen sponsor desteğiyle yenilenmiş olması. Beşiktaş’ın, elini cebine atmadan bu salonu böyle yapmaları şüphesiz çok önemli. Salonda kameranın tam karşısı yani bench önlerine led ekranda eklenmiş. Bu ekranda da bu salonda kimlerin emeği olduğunu görebiliyorsunuz. Bir kez daha sponsor desteğinin takımlar için ne denli önemli olduğunu görmüş olduk.

Geçen hafta BAY yapan Beşiktaş’ı evindeki ilk maçında taraftarları da yalnız bırakmadı. Siyah-Beyazlılar da taraftarlarına son derece keyifli bir karşılaşma izletti.

Bu maçın bir diğer önemi ise 15 sene sonra Ramazan Döne, 4 sene sonra Taner Günay ve 6 sene sonra Mehmet Demirezen  Beşiktaş karşısında ilk maçlarına çıktılar. Karşılaşmada da ilk golün sahibi de Ramazan Döne oldu.

Şüphesiz haftanın en çekişmeli, en keyifli ve mücadele dozu en yüksek karşılaşma oldu desek yanlış olmaz.

Beşiktaş – Eskişehir Ormanspor maçının istatistikleri

İlk devrede Taner Günay’ın önemli kurtarışları sonrası Eskişehir Ormanspor skoru 3-1 getirdi. Maçın en iyilerinden Enis Harun Hacıoğlu’nun gollleriyle Siyah-Beyazlılar skoru 4-4 eşitledi. Çekişmenin hakim olduğu ve üstünlük mücadelesinin sürdüğü karşılaşmada ilk mola Eskişehir Orman tarafında alındı. Son bölümde farkı 2’ye çıkaran Beşiktaş ilk devreyi de 14-12 önde tamamladı.

İkinci devrede Yakup Yaşar Simsar’la tekrar 2 dakika cezası alan Siyah-Beyazlılar karşısında bunu avantaja getiren Eskişehir Ormanspor skora bir kez daha eşitlik getirdi (18-18). Yağız Öksüzcük’ün yaptığı 10’a yakın kurtarış Ormanspor’un bu dakikalarda öne geçmesini önledi. Bu dakikalarda ağırlıklı olarak önde olan ekip Beşiktaş idi. Ancak eksik olduğu dakikalarda risk alarak kaleyi boşaltmalarını iyi değerlendiren Ormanspor, kaleden kaleye golü buldu ve son 10 dakikaya 23-20 önde giren taraf oldu. 4 dakika kala Luka Mitrovic’in golüyle Beşiktaş skoru biraz daha eşitledi (26-26). Son bölümde de çekişmenin hakim olduğu karşılaşmada kazanan olmayarak 28-28 eşitlikle tamamlandı.

Beşiktaş’ta günün yıldızı 8 golle Enis Harun Hacıoğlu olurken, Eskişehir Ormanspor da ise 10 golle Ramazan Döne oldu.

 

 

Bakmadan Geçme