Mudanya’da hedef genç oyuncular

Mudanya Belediyesi Spor Kulübü Menajeri Özgür Altıntaş, gelecek sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Mudanya Belediyesi Spor Kulübü Menajeri Özgür Altıntaş, gelecek sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kulübün Süper Lig’e çıkış aşamasını paylaşan Altıntaş, ardından bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Süper Lig’de mücadele ederken, yıldız-minik-genç takımlarını oluşturduklarını belirten Altıntaş, sportif yapının oluşması kadar kurumsal yapının oluşması için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. 12 sporcunun konaklayabileceği modern bir tesis ile sporcuların ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Altıntaş, kulübe bir fitness merkezi kazandırdıklarının da altını çizdi.

HaberAltıntaş, genç ve yetenekli oyunculara kapılarının açık olduğunu, amaçlarının geleceğin hentbolcularını yetiştirmek olduğunu söyledi. “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızın uzun yıllar Türk hentboluna katkı vermesi ve güzel bir oluşum kurulması adına yapılan çalışmalar çok değerli” diyen Altıntaş, başta Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a, Kulüp Başkanı Erkan Altıntaş’a, kulüp yöneticilerine ve Mudanya’daki spor severlere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Altıntaş’ın açıklamaları şu şekilde: “2015 yılına kadar takımımız Mudanya Spor adıyla 2’nci Lig’de mücadele ediyordu. 2015 yılında Mudanya Belediye Spor Kulübü adıyla, yeni bir heyecanla bir oluşum yaptık. İlk sezonumuzda kadromuzu muhafaza ederek 2015-2016 sezonunda mücadele ettik. Aynı sezon Play-Off oynama başarısı göstersek de Play-Off maçları neticesinde bir üst lige çıkma başarısını yakalayamadık. Federasyonumuzun aldığı kararla, Play-Off oynadığımız için 1’inci Lig’de mücadele ettik.2016-2017 sezonunda da kadromuzu büyük oranda muhafaza ettik, iki yabancı oyuncu transferi gerçekleştirerek başarılı sonuçlara imza attık. Neticesinde Süper Lig’e yükselme başarısını yakaladık.”

“KULÜBÜMÜZE TESİS, FİTNESS SALONU KAZANDIRDIK”
“Yeni bir oluşum kurmaya başladığımız zaman ile Süper Lig’e yükseldiğimiz zaman arasında, sportif olarak iyi işler yaptığımız gibi kurumsal olarak da birçok güzel oluşuma imza attık. Bu dönem içerisinde geleceğin hentbolcuları için minik-yıldız-genç takımlarımızı oluşturduk. Hentbol geleceğimizin mihenk taşı olacak hentbolcularımızı yetiştirmek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Yine birçok kulüpte olmayan bir yapılanmayı da gerçekleştirerek kulübümüze bir tesis kazandırdık. 12 sporcumuzun konaklamalarını yapabileceği modern ve donanımlı bir tesisle sporcularımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Kulübümüzün kendine ait yine bir fitness salonu da bu dönemde faaliyete geçirildi. Kulübümüze ait bir spor salonu için de proje çalışmaları gerçekleştirildi umarım Türk sporuna yararlı bir şekilde uygulamaya konulacak.”

“İLK SEZONUMUZDA BAŞARILI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”
“Süper Lig’de mücadele ettiğimiz ilk sezonda iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Ligi 8’inci bitirdik ve beklenenin üzerinde bir performans sergiledik. Gelecek sezonda da imkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak bir takım oluşturmak düşüncesindeyiz.”

“İLK AMACIMIZ GENÇ VE YETENEKLİ OYUNCULAR”
“İlk amacımız alt yapıdan oyuncular yetiştirmek ve Türkiye’deki genç, yetenekli oyunculara takımımızda fırsat vererek, genç-dinamik bir ekip oluşturmak. Avrupa Kupaları’na gitmek tamamen maddiyatla alakalı, bu bakından şu an Avrupa Kupalarında mücadele etme hedefimiz var demek gerçekçi olmaz. Şu anda transfer sezonundayız. Rakiplerimizin transfer haberlerini takip ediyoruz. Biz de transfer çalışmalarımızı ciddi bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde somut adımları atacağız. Yanı sıra alt yapıdan da A takıma oyuncu takviyesi yapma düşüncemiz var.”

“YAPILAN ÇALIŞMALAR ÇOK DEĞERLİ”
“Başta Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın destekleri, Kulüp Başkanımız Erkan Altıntaş’ın ciddi çalışmaları ve yöneticilerimizin katkıları yadsınamaz. Hepsinin katkıları çok çok büyük, Mudanya olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızın uzun yıllar Türk hentboluna katkı vermesi ve güzel bir oluşum kurulması adına yapılan çalışmalar çok değerli.”

Bakmadan Geçme