Müfit Arın: “… genç oyuncular buldukları şansı iyi değerlendirmeliler”

Hentbol Erkekler Süper Ligi 3.hafta müsabakasında Beşiktaş Aygaz, kendi evinde Güneysuspor’u mağlup etmeyi başardı.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Kendi evinde Güneysuspor’u 33-26 mağlup eden Beşiktaş Aygaz’da Başantrenör Müfit Arın, müsabaka ve genç oyuncular ile ilgili açıklama yaptı.

Arın, “Oyuncularımı kutluyorum. Fakat maça motive değildik. Hücumda çok basit hatalar yaptık. Kaleye dönük oynamamamız, topun elden kaçması, hatalı paslardan doğan hızlı hücumla yediğimiz goller vardı. İkinci yarı biraz daha disipline olduk. Savunmada direnç gösterdik ve kaptığımız toplarla hızlı hücumda goller bulduk. Kazandık ve kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımı ve rakibimizi kutluyorum. Rakibimiz de güzel mücadele etti” dedi.

17 yaşındaki Gökay Bilim’in performansı ile ilgili ise;

“Gelecek vaad ediyor. Tabi ki genç oyuncular da buldukları şansları doğru değerlendirmeli ve doğru hamleler yapmaları gerekiyor. Farklı mevkilerde kendisini deniyoruz. Önemli olan oyun içerisinde olabilmek. Çünkü eğer orta oyun kurucu oynayacaksanız her pozisyondaki oyuncunun neler beklediğini, neler hissettiğini bilmek zorundasınız. Her mevkiyi en verimli şekilde değerlendirebilmesi, besleyebilmesi için gereken becerilerini geliştirmeye uğraşıyoruz. Mutlaka hata yapacaktır. Önemli olan, bu hatalardan gereken dersleri çıkararak ileride tecrübeli oyuncu haline gelmesidir” dedi.

Bakmadan Geçme