Murat Barçın’dan ilk resmi açıklama

Trabzonspor’da verilen cezaya ilişkin ilk açıklama Hentbol Şube Sorumlusu Murat Barçın’dan geldi.

MELİS AVCI / HENTBOLHABER.NET – 24 Aralık perşembe günü, THF tarafından açıklanan Disiplin Kurulu Kararlarında 12 Aralık 2015 tarihinde Trabzon’da oynanan Trabzonspor – Beşiktaş Mogaz maçında yaşanan olaylar ile ilgili olarak Trabzonspor’a 2 maç seyircisiz oynama ve Hentbol Şube Sorumlusu Murat Barçın’a 45 Gün Hak Mahrumiyeti cezası kararları sonrası,  Murat Barçın Hentbolhaber.Net açıklamalarda bulundu.

Barçın yapmış olduğu açıklamada,  “12.12.2015 Tarihinde Trabzonspor hentbol ile Beşiktaş Mogaz arasında oynanan müsabakanın 43. dakikasında görevli hakemlerin tribünden gelen küfür nedeniyle maçı terk etmesi ve daha sonra tüm tribünü boşaltıp seyircisiz oynama kararını almaları sonucu, Trabzonspor camiamıza cezalar yağdı.

Tribünlerde taraftar gurupları adına kimsenin olmadığını, ağırlığın bayan ve çocuklardan oluşan ailelerin olduğunu ve bunları “Nasıl dışarı çıkartabilirsiniz?” dememden dolayı ve hatta size karşı bir sövme var ise üzerime aldığımı, bana sövdüklerini dile getirmeme rağmen;  Trabzonspor Hentbol Şube Sorumlusu olarak şahsıma 45 gün hak mahrumiyeti,  Trabzonspor hentbol takımımıza da 2 maç seyircisiz oynama cezaları  verilmiştir.

Şimdi soruyorum çok uzağa gitmeden sayın THF yetkililerine ;

Beşiktaş Mogaz ile Göztepe arasında 1 Aralık Salı günü oynanan ve Göztepe taraftarlarının salon dışında Beşiktaş Mogaz taraftarları tarafından saldırıya uğraması ve çıkan olaylar sebebiyle salona alınmaması konusunda THF hangi kararı vermiştir? Müsabakayı takip etmek için MHK Başkanı Barbaros Yılmaz ve MHK Üyesi Çetin Özen’de orada iken olan olaylara şahit olmuşlar mı? Yada Beşiktaş Mogaz’ın gerekli önlemleri alıp almadığını yada Göztepe taraftarlarına karşı ne yönde hakaretler yapıldığı dile getirmişler midir?

Ayrıca Göztepe takım kafilesi polis eskortu ile salondan ayrılmak zorunda kalmıştır. Çıkan olaylarda salona seyirci alınmaması kararı alınmıştır. Şimdi bu konuda THF nasıl bir karar almış ve uygulamıştır?” dedi.

Tahkime itiraz edeceğiz
Şahsına ve Trabzonspor’a verilen cezalar ile ilgili olarak itiraz edeceklerini dile getiren Barçın, “Gerekli başvurumuzu avukatlarımız aracılığıyla yapacağız. Trabzonspor camiasına verilen ağır bir cezadır” dedi.




Bakmadan Geçme