Murat Mızrakçı: 'Sürpriz sonuçlar ile lige renk katacağız'

Erkekler Süper Ligi yarın büyük bir heyecanla başlıyor. Yarın Antalyaspor-İzmir BŞB BLD GSK arasında yapılacak müsabaka öncesi Antalyaspor Başantrenörü Murat Mızrakçı açıklamalarda bulundu.

ÖZGE UĞULU / HENTBOLHABER.NET – Antalyaspor ve İzmir Büyükşehir arasında oynanacak maç saat 17.00’de Antalya Spor Salonu’nda seyircisiyle buluşacak. Başantrenör Mızrakçı yaptığı açıklamada; bu sene geniş, genç bir kadroyla yola çıktıklarını ve takımın kendi içinde çok iyi bir uyum yakaladığının altını çizdi.

Geçen seneye nazaran bu sene daha geniş bir kadroyla sezona başladıklarını vurgulayan Mızrakçı: “Geçen yıl düşük bütçe ve sınırlı kadro ile mücadele ettik. Bu yıl da bütçemizde bir değişiklik olmadı. Geçen yıla göre tek avantajımız, genç ve daha geniş bir kadroya sahibiz. Biz de bu avantajımızı sahada sonuca nasıl dönüştüreceğimizi düşünüyoruz. Genç ve tecrübesiz sporcularımız var. Bu yıl tecrübe kazanacak ve önemli başarılar yakalamaya çalışacaklar. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Antrenmanlar çoğunlukla eğitim havasında geçiyor. Sezon içerisinde genç oyuncuları Türk hentboluna kazandıracağız. Sürpriz sonuçlar ile lige renk katacağız. İlk hedefimiz ligde kalmak. Bunu yaparken öncelikle iyi hentbol oynamak, genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak, tırmanabildiğimiz kadar yukarıya tırmanmak. Bu doğrultuda çalışıp hareket ettik. Bir antrenör olarak kendimi şanslı hissediyorum” diyerek düşüncelerini aktardı.

Antrenman sürecini değerlendiren Mızrakçı takım içerisinde iyi bir enerji yakalandığını aktararak, “Sporcularımız 27 Temmuz’dan beri büyük bir özveri ile çalıştı. Üst düzey antrenman performansı sergilediler. İnşallah emeklerinin karşılığını sahada alacaklar. Sonucu ben de merak ediyorum. Genç kadro ağırlıklı çıktığınız zaman sonucu kestiremiyorsunuz. Yarın hentbolseverlere güzel bir mücadele içinde olan takım seyrettirmek istiyoruz. Takım içinde çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Yarın bunun sahaya nasıl yansıyacağını ben de çok merak ediyorum. Takım havası, takım ruhu iyi, birbirlerine çok güzel alıştılar ve kaynaştılar. Yarınki maça hazırız. Rakibimiz güçlü ama geri adım atmadan sahada galibiyet için oynayacağız” diye belirtti.

Bakmadan Geçme