Muratpaşa (27) – (26) Yenimahalle

Kadınlar Süper lig play-off serisinde Muratpaşa, Yenimahalle karşısında 1-0 öne geçti.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – THF Kadınlar Süper Ligi plya-off final serisi bugün Antalya’da oynanan müsabaka ile başladı. Muratpaşa Belediye Spor Kulübü ile Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü (Yenimahalle BSK) arasındaki karşılaşma ev sahibi ekibin 27:26 üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarısı 11:11 sona eren karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Antalya ekibi seride 1-0 öne geçti.

Başkent temsilcisi Yenimahalle BSK, normal sezonu puan olarak rakibinin önünde bitirdiği için final serisinde ev sahibi avantajına sahip. Serinin sonraki iki maçı Ankara THF Spor Salonu’nda oynanacak.

Muratpaşa’nın saha avantajını iyi kullandığı maçta hentbolseverler iki takımın son maçında (Spor Toto Türkiye Kupası) ortaya koydukları mücadeleden çok farklı bir 60 dakika izledi. İlk yarı karşılıklı ataklarla dengeli geçti. Ev sahibi Antalya ekibi ikinci yarıda vites yükseltti. Muratpaşa’nın konsantrasyonu rakibi karşısında önemli bir artı olarak sahaya yansırken, Yenimahalle BSK’nın özellikle ikinci devre gol yollarında yaşadığı sıkıntı maçın son dakikalarına kadar devam etti. Müsabakanın son dakikasında farkın bire inmesi ile Yenimahalle Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler mola aldı. Molanın ardından yapılan ataktan Başkent ekibi lehine 7 Metre atışı ve Muratpaşa aleyhine 2 Dakika Cezası çıktı. 7 Metre Atışını gole çevirmekte başarısız olan Yenimahalle kaleciden dönen topa müdahele etmek isterken kale sahası ihlali yapınca top Muratpaşa’ya geçti. Antalya ekibi hızla bir atağa çıksa da sayı kaydedemedi.

Son üç yılın Süper Lig şampiyonu Muratpaşa Belediye SK ile Yenimahalle BSK bu sezon final serisinden önce 4 defa karşılaştı. Bu maçların üçü Yenimahalle galibiyeti ile sona ererken (Süper Kupa, Türkiye Kupası, Süper Lig 1. Devre müsabakası) bir maç berabere bitti.

 

KADROLAR, GOLLER VE DİĞER BİLGİLER
Muratpaşa Belediye SK: Sevilay İmamoğlu Öcal, Olga Laiuk 5, Maja Koznjak 3,  Martina Pavic, Diğdem Hoşgör 6, Nataliya Kotsina 5, Nur Ceren Akgün, Fatma Ay, Tanja Vuckovic 4, Esin Sağdıç, Fetane Uzunlar, Gülsüm Güleçyüz 4, Çiğdem Özcan, Ayşe,Kübra.

Yenimahalle BSK: Marina Tankaskaya 4, Beyza İrem Türkoğlu, Özge Yakar, Esra Gündar 3, Yeliz Özel 2, Kateryna Chumak 8, Elif Sıla Aydın, Merve Toker, Duygu Aydoğan Soysal 1, Buket Keskin, İlke Şen, Halime Nazlı Korkmazgöz, Dragica Tatalovic, Lenche Ilkova 3, Marina Dmitrovic 5

Salon: Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu
Hakemler: Serdar Özen, Yunis Tokmak – Sivas, Ankara
Gözlemci: Vahit Ersan – İzmir
Skor: 27:26 (11:11)

 

SERİNİN DİĞER MAÇLARI NE ZAMAN OYNANACAK?
23 Mayıs Cumartesi Saat: 17:00 – NTV Spor canlı yayın
Ankara THF Spor Salonu
Yenimahalle BSK – Muratpaşa Belediye SK

25 Mayıs Pazartesi Saat: 18:00 – NTV Spor canlı yayın
Ankara THF Spor Salonu
Yenimahalle BSK – Muratpaşa Belediye SK

Gerekirse 28 Mayıs Perşembe
Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu
Muratpaşa Belediye SK – Yenimahalle BSK

Gerekirse 31 Mayıs Pazar
Ankara THF Spor Salonu
Yenimahalle BSK – Muratpaşa Belediye SK

Bakmadan Geçme