Muratpaşa Belediyesi Mutlu Sona Ankara'da Ulaştı

Hentbolhaber.Net Yazarlarından Dr.Zeki Pehlivan kendi objektifine yansıyan fotoğraflar ile birlikte Yenimahalle Belediyespor – Muratpaşa Belediyespor final maçını değerlendirdi.

Dr. Zeki Pehlivan yazısında şunlari dile getirdi.

Son iki yılın Türkiye Bayanlar Hentbol Ligi Şampiyonu olan Muratpaşa belediyesi,  2013-2014 Sezonunu da Şampiyon olarak kapadı ve ard arda 3. Şampiyonluğunu kazandı. Ligin iddialı takımlarından Yenimahalle Belediyesi ile finallerde karşılaşan Muratpaşa Belediyesi, seride oynadığı ilk maçı Ankara’da kazanmış ve evine avantajlı olarak dönmüştü. Nitekim, evinde oynayacağı üst üste iki maç avantajı olmasına rağmen bunun bir tanesini kendi lehine sonuçlandırabildi ve evinde oynadığı ikinci maçı kaybederek Yenimahalle Belediyesi’ne bir şans verdi. Serinin dördüncü maçı için Ankara’ya gelen Muratpaşa Belediyesi ya şampiyon olacak ya da şampiyonluk umutlarını son olarak kendi evinde yapacağı maça bırakacaktı.

Haber
 

Ancak, Yenimahalle Belediyesi’nin de Antalya’da 3. maçı kazanmanın verdiği moralle evinde oynayacağı 4. maçı verme niyeti yoktu. Bu amaçla oldukça iyi bir seyirci organizasyonu yapmışlardı. Belki de bu sezon izlediğimiz maçlar içinde en çok seyircinin olduğu maçtı. Çünkü hem Yenimahalle Belediyesi hem de Muratpaşa Belediyesi kendi seyircilerini getirmiş ve salonu adeta bir bayram yerine çevirmişlerdi. Yine Yenimahallenin, tüm oyuncularının resimlerini pankart haline getirerek onları daha çok motive etmeye çalışmaları ayrı bir görsellik katmıştı. Tribünlere asılmış ve sporcuların isimlerinin yazıldığı afişlerde başka görsel bir zenginlik sağlıyordu. Bir güzel nokta da her iki belediye başkanlarının takımlara başarı dileklerini gösteren afişlerinin birlikte asılmış olması da spordaki “fairplay” adına güzel bir örnekti.

Haber
 

En iyi hakemlerimizden ve Türkiye’nin uluslararası alanda da gururu olan “Kürşat Erdoğan ve İbrahim Özdeniz” hakem ikilisinin yönettikleri maçta, Yenimahalle Belediyesi ilk yarı boyunca skoru önde götürmesine rağmen, Muratpaşa Belediyesi’nin son saniyelerdeki golüne engel olamayınca ilk yarıyı 14-13 yenik kapadı. İkinci yarı ise çok yüksek düzeyde bir mücadelenin olduğu, bir ara Muratpaşa Belediyesi’nin farkı dörde çıkardığı bir devre oldu. Ancak, maçı bırakmaya niyeti olmayan Yenimahalle Belediyesi aradaki farkı kapadı ve son bir dakikaya beraberlikle girdi. Her iki takımın da kazanma şansı yakaladığı son dakika içerisinde, gelen şansı iyi değerlendiren Muratpaşa Belediyesi arka arkaya iki gol bularak maçı da 27-25 kazandı. Bu sonuçla Muratpaşa Belediyesi arka arkaya 3. Şampiyonluğunu kazandı ve gelecek yıl ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil etme hakkı kazandı.

Haber
 

Her iki takımı da, gösterdikleri yüksek mücadele, kaliteli hentbol ve yaşattıkları heyecan için tebrik ediyorum. Maçların dikkat çekici noktalarından birisi bence her iki takımda çok centilmence, oyunu hentbol mücadelesi dışına taşımadan, hentbolün güzelliklerini göstererek oynamalarıydı. Bu güzelliklerde takımların başlarında bulunan Birol Ünsal ve Serdar Eler hocalara teşekkür etmek gerekir. Nitekim, çok önemli bir mücadele sonunda maçın ardından birbirlerini tebrik etmeleri, gözlemci ve hakemlerimizle verdikleri görüntüler çok güzeldi. Sporda ve sahalarda görmeyi arzuladığımız bu resimlerin herkese örnek olmasını dilerim.

Haber
 

Karşılaşma sonrası düzenlenen kupa töreninde Ligin şampiyonu Muratpaşa Belediyesi’ne kupa ve madalyalarını Federasyonumuz Başkanvekili Ahmet Kıvrak verdi. Sezonu ikinci sırada tamamlayan Yenimahalle Belediyesi oyuncuları ise madalyalarını CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu’nun elinden aldı. 

Haber
 

Takımlarımıza gelecek yıl yapacakları Avrupa mücadelelerinde başarılar dilerim.

Bakmadan Geçme