Muratpaşa Belediyesi Tur peşinde

Kadınlar EHf Kupası 2.Tur maçında Muratpaşa Belediyesi SK, Tur peşinde olacak.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar EHF Kupası’nda iki temsilcimizden biri olan Muratpaşa Belediyesi SK, rövanş karşılaşmasına yarın çıkacak.

Muratpaşa Belediyespor, deplasmanda İsveç temsilcisi Höörs’e 31-25 mağlup olurken, Tur’u geçmesi için 7 sayı farkla galip gelmesi gerekiyor.

Muratpaşa Belediyesi SK antrenörü Birol Ünsal, “Geçen yıl süper lig şampiyonluğu kazandık. Ligi 4’üncü kez şampiyon tamamladık. Şampiyonlar liginden elendik ve Avrupa Hentbol Federasyon Kupası’na katılmaya hak kazandık. İkinci tur ilk müsabakasında İsveç takımına kaybettik. Eleme usulü sistemde oynayacağımız ikinci maçı kazanmak istiyoruz. Üst tura yükselmek için evimizdeki maçı 7 sayı farkla kazanmak zorundayız. Muratpaşa Belediyespor olarak 44’üncü Avrupa maçımızı oynayacağız. Daha önce Avrupa Challenge Cup’ta da final oynadık” dedi.

Ligde ve Avrupa müsabakalarında genç kadroyla mücadele ettiklerini vurgulayan Ünsal, takımda Antalya’nın alt yapısından yetişen oyuncuların çoğunluğuna dikkati çekti. Alt yapıdan yetişen gençlerin takımla Avrupa kupalarında mücadele etmesini hedeflediklerini kaydeden Ünsal, “Pazar günü rakibimizi yenerek üst tura çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bu maçta taraftarımızın, Antalya’da yaşayanların desteğini bekliyoruz. Hedefimiz 3 yıl içerisinde Antalya’ya hentbolda Avrupa kupası getirmek” diye konuştu.

Sporculardan Yeliz, seyirci desteğine ihtiyaç duyduklarını ve İsveç takımını 7 sayıyla yenmeyi hedeflediklerini söyledi. Yasemin ise Antalya ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini, maçı taraftar desteğiyle kazanıp turu geçeceklerine inandığını belirtti.

Muratpaşa Belediyesi, Saat:15.00’te Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda Höörs’ü konuk edecek.

 




Bakmadan Geçme