Muratpaşa Belediyesi’nden spora tam destek

Eğitim ve herkesin spor yapabilmesi için olanaklarını seferber eden Muratpaşa Belediyesi, Dilşat Refizade İlkokulu Spor Salonu'nun temelini attı.

Muratpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol sonrası; gündüz öğrencilere, öğrenim saatleri dışında da vatandaşlara hizmet verecek olan spor salonlarından ilkinin temelini, Yenigün Mahallesi’ndeki Dilşat Refizade İlkokulu’nda attı. Muratpaşa Belediyesi Dilşat Refizade İlkokulu Spor Salonu temel atma törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, meclis üyeleri, müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerle birlikte butona bastı
Temel atma töreninde Başkan Ümit Uysal; beton mikseri butonunun düğmesine, öğrencilerle birlikte bastı. Muratpaşa Belediyesi’nce yaptırılacak olan Dilşat Refizade Spor Salonu 756 metrekare inşaat alanı içerisinde yer alıyor. Spor salonu içerisinde 595 metrekarelik saha alanı, 120 seyirci kapasiteli tribün, sağlık odası, bay ve bayan soyunma odaları, bay-bayan ile engelli WC ve kafeterya yer alıyor. 120 günde yapılması planlanan spor salonu, 671 bin TL’ye malolacak.

Başkan Uysal: “Çocuklarımız spor yapsın”
Okullara spor salonu projesine oldukça önem verdiğini belirten Başkan Uysal, “Sosyal çalışma standartlarımızın bir tanesi de spor salonlarımızdır. Çocuklarımız ömür boyu spor yapsınlar istiyoruz. İnsanın sağlıklı, zinde, bedenini, ruhunu ve biyolojisini ayakta tutan en önemli unsur spordur. Bu yaklaşımımızdan dolayı okullarımıza spor salonu yapıyoruz. En büyük isteğim Muratpaşamız’da insanlar her gün spor yapsın” diye konuştu.

21 okula yapılacak
Muratpaşa’da 21 okula spor salonu yapacaklarını ifade eden Başkan Ümit Uysal, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle 21 okula spor salonu yapmak için protokol imzaladık. 14 okulumuza yapmamız için bir engel görünmüyor. İhale sorunu olan 7 okulu da kendi olanaklarımızla önümüzdeki yıllarda yapacağız. Bizim için her insan çok değerlidir ve her insana ayrı özen göstermeye çalışıyoruz. Hiçbir insanımız yalnız çaresiz bırakmıyoruz hemen yanında oluyoruz” diye konuştu.

Uysal: “Hizmet engellenirse, ihanet olur”
Bir hizmetin, somut bir gerekçe ortaya koymadan, sadece siyasi nedenlerle engellenmesinin vatana, kente ve insana ihanet olacağının altını çizen Başkan Ümit Uysal, “Spor Salonu hizmetlerini engellemediği için Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim. Vatandaşımızın yüzündeki küçük bir gülücük bizim için çok değerlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme